Arbúcies clou la Festa Major amb 500 persones congregades a l'espectacle del Mag Lari

El municipi ha programat quatre dies plens d'activitats

El teatre de Festa Major ha tancat quatre dies de Festa Major a Arbúcies (Selva) amb l’espectacle Una nit amb el Mag Lari, que va aconseguir una platea de prop de 500 persones. El diumenge, el gran concert de Festa Major amb l’Orquestra Metropol, va ser un any més l’acte més exitós de la celebració, ja que el pati de Can Cassó va quedar ple de gom a gom.

De de l'organització també destaquen les dues activitats programades des del Museu Etnològic del Montseny: l’Itinerari Rusiñol, una passejada guiada per conèixer més a fons aquest pintor que va fer diverses estades a la vila, o la passejada guiada per la riera. O les activitats infantils Contes de Festa Major, organitzat des de la Biblioteca o la holi festival.

El dissabte va ser el dia amb un programa d’actes més extens. L’Associació Naturalista d’Arbúcies va fer la tradicional sessió d’anellament d’ocells i, mentrestant, a la plaça de la Vila, els més petits van poder saltar i ballar amb l’espectacle infantil i festa de l’escuma. Al migdia, una vintena d’artistes arbuciencs van presentar la seva exposició Art x Arbúcies, al Museu Etnològic del Montseny. A la tarda, hi va haver l’espectacle familiar Tonietti trio, tren de cançons i, tot seguit, cercavila amb els gegants d’Arbúcies, Sant Hilari i Sant Pere de Torelló. Mentrestant, el jovent, que venia del dinar de colles joves, saltaven al ritme de la Xaranga Damm-er al correbars, organitzat per l’Associació de Festes Joves. Al vespre, les activitats van acabar amb el ball de nit a Can Cassó i amb els concerts a la zona de barraques.

El pregó a càrrec de l’Associació de Geganters i Grallers va inaugurar la Festa Major, en un acte que també va comptar amb les actuacions dels alumnes de l’Escola de Música, de l’Escola de Dansa, del Club Patí i dels grups de funky i hip-hop de la Regidora d’Activitat Física i Esport. Abans, però, la coral Veus Solidàries de la Llar de Jubilats, juntament amb quatre corals més de la comarca, van oferir la IX Trobada de corals. Mentre a la nova Llar de Jubilats es disputava el campionat de botifarra. També va ser a la nova Llar que, al matí, es va celebrar el tradicional torneig de petanca de Festa Major. I no oblidem les diverses actuacions que van tenir lloc a la Casa de Repòs, perquè els avis i àvies de l’hospital també poguessin gaudir en petit format de la Festa Major gràcies a un grup de voluntaris.

Després de dos anys amb una festa major amb un programa d’actes més reduït, aquest any els arbuciencs i arbucienques han sortit al carrer per no perdre’s cap de les activitats organitzades des de l’Ajuntament, però sobretot, des de les entitats i associacions, que també han estat les protagonistes de la festa, ja que n’hi ha participat més d’una desena.

En aquest sentit, la regidora de Festes, Judit Prat, ha volgut agrair l’esforç que han fet totes elles per tenir un gran programa de Festa Major. “Amb música, espectacles i activitats per a grans i petits donem per acabada la Festa Major”. I ha afegit que des de la Regidoria “estem molt contentes del bon funcionament de cada acte. Veure els arbuciencs gaudir, paga la pena l’esforç de l’organització. Gràcies a tothom per participar i per col·laborar!”.