Gairebé un milió de persones passen pel Museu del Cinema en 15 anys

El centre incorpora un rellotge datat del 1864 i la remodelació de l'espai de l'exposició permanent

El 8 d'abril de 1998 es va inaugurar a Girona el Museu del Cinema després que l'ajuntament adquirís la Col·lecció Tomàs Mallol, una de les mostres més importats de tot Europa. D'aquesta manera, el Museu del Cinema va ser el primer centre a tot l'Estat dedicat al setè art.

Durant aquest primers 15 anys d'història, el museu ha acollit a 950.000 persones, ha produït 48 exposicions temporals, organitzat 1.233 activitats i ha atès a més de 310.000 alumnes. Per commemorar aquesta data i l'èxit recollit, el Museu del Cinema ha adquirit un rellotge francès en forma de llanterna màgica datat del 1864, ha remodelat l'espai de l'exposició permanent i ha incorporat 67 llibres a la biblioteca. Aquests xifres només són algunes de les dades d'activitats i accions que s'han portat a terme dins del Museu del Cinema de Girona en els darrers quinze anys. Com és habitual en la data dels aniversaris, el centre ha incorporat algunes novetats.

En primer lloc, ha adquirit un nou objecte que es podrà veure a l'exposició permanent del museu. Es tracta d'un rellotge de sobretaula en forma de llanterna màgica, d'origen francès i datat del 1864. Aquest rellotge especial és un objecte decoratiu que mostra la gran popularitat que tenia aquesta mena d'espectacles visuals en el segle XIX. D'altra banda, el museu ha remodelat l'espai de l'exposició permanent dedicada a l'espectacle de la Caixa d'Òptica.

La remodelació s'ha basat en distribuir de forma correcte l'espai per així presentar de manera més òptima les 26 vistes òptiques, el doble de les que es mostraven fins ara, que hi ha al centre. La vista òptica és un gravat amb imatges de paisatges urbans, edificis emblemàtics o ciutats d'arreu del món que es veien mitjançant una lent. Es tractava d'un espectacle visual molt popular arreu d'Europa entre els anys 1750 i 1850 mitjançant el qual els ciutadans podien veure imatges d'arreu del món per un simple forat.

Finalment, la tercera novetat és la incorporació a la biblioteca de l'Institut d'Estudis un conjunt de 67 llibres sobre el cinema i l'educació que ha lliurat el professor barceloní Ramon Espelt. Amb aquesta donació, la biblioteca del museu millora qualitativament i quantitativament la seva oferta.