Pirotècnia Valenciana guanya el Concurs de Focs de Blanes per segon any consecutiu

S'ha sancionat la Pirotècnia del Mediterrani per fer un espectacle per sota els 18 minuts reglamentaris

L’espectacle que va protagonitzar la Pirotècnia Valenciana la nit del passat diumenge, 24 de juliol, ha estat proclamat aquest vespre guanyador del 50è Concurs de Focs de Blanes (Selva) celebrat del 22 al 26 de juliol. D’aquesta manera, la veterana empresa valenciana fa doblet, ja que en l’anterior edició de l’any 2019 també va resultar la guanyadora.

L'empresa s'embutxacarà 6.000 euros de premi així com dos contractes més. Un per a participar l’any vinent de nou al concurs de Blanes i un altre per a organitzar el castell de focs de la Festa Major de Lloret l'any vinent. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui presideix la Comissió Tècnica del Concurs de Focs, ha estat l’encarregat de donar la notícia a l’empresa de València.

La proclamació del veredicte ha tingut lloc avui a la tarda en un acte públic que s’ha allotjat al Teatre de Blanes. Les votacions dels membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular han propiciat que la pirotècnia valenciana hagi estat proclamada guanyadora, mentre que la Pirotècnia del Mediterrani, classificada en segon lloc rebrà 2.000 euros.

Sanció per a la Pirotècnia del Mediterrani

Abans que comencés l’acte del veredicte, els membres de la Comissió Tècnica han estat convocats per valorar un tema relacionat amb l’espectacle que va oferir dilluns a la nit la Pirotècnia del Mediterrani, guanyadora del segon premi. La raó és que, segons s’ha pogut comprovar a les gravacions d’aquella nit, la duració de la seva tirada de focs no va arribar als 18 minuts, tal com defineixen les bases del concurs.

Després de meditar, els membres han decidit aplicar a l'empresa una sanció econòmica del seu contracte que com a màxim serà del 3% de l’import econòmic, segons es recull també a les bases del certamen. El concurs d’enguany ha comptat amb un pressupost de 172.000 euros, 42.000 més en relació a l’anterior edició celebrada al 2019. Dels 172.000 euros totals, 120.000 han estat pels dispars de les cinc pirotècnies (cadascuna percep 24.000 euros); 44.000 són per despeses d’organització; i 8.000 per als premis del concurs.