8 anys de presó pels lladres que van assaltar un bordell a Figueres

No s'ha pogut demostrar que també abusessin sexualment de les noies

L'Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys de presó els quatre acusats de formar part d'una banda de lladres que la matinada del 21 de desembre del 2010 van assaltar un bordell a Figueres. Mostafa Boujahjaoui, Ahmed Benamar, Hamza Kiouich i Mohamed Hammada s'enfrontaven a penes d'entre 15 i 29 anys de presó perquè la fiscalia també els acusava d'abusar sexualment de les noies, delictes que no han quedat provats segons la sentència. La sentència conclou que els homes, armats amb almenys un ganivet, un tornavís i una pistola, van entrar al pis on s'exercia la prostitució per robar-hi. Dins hi havia tres noies a les quals van colpejar i apunyalar amb el tornavís per aconseguir el botí.

Els quatre processats s'enfrontaven a penes d'entre 15 i 29 anys de presó per assaltar violentament el bordell, agredir les noies que hi havia, robar i agredir sexualment una de les noies. La pena més alta sol·licitada per la fiscalia, de 29 anys, era per a l'acusat que suposadament va violar una de les noies.


La sentència, dictada per la secció quarta de l'Audiència de Girona, considera que no ha quedat provat que els quatre homes violessin o intentessin agredir sexualment alguna de les noies. El tribunal condemna cadascun dels quatre homes per un delicte de robatori amb violència i intimidació en concurs ideal amb un delicte de violació de domicili i per dos delictes de lesions.

La sentència conclou que la matinada del 21 de desembre del 2010, els quatre acusats es van reunir en un bar de Figueres on van planejar entrar a robar a un pis situat al carrer Tapís on sabien que hi vivien dones que exercien la prostitució. Els homes van pactar que anirien armats "per atemorir les noies i aconseguir "doblegar la seva voluntat".

Cap a les 4 de la matinada, un dels processat, Mohamed Hammada, va tocar el timbre del pis simulant que volia contractar serveis sexuals. Les noies li van obrir la porta i el van deixar entrar. Poca estona després, els altres tres processats van tocar també el timbre però una de les noies es va negar a obrir. Com que els homes van començar a colpejar la porta, finalment va obrir perquè tenia por "que tiressin la porta a terra".

Llavors, els altres tres còmplices van entrar "en tromba" dins el pis cridant i atemorint les tres noies que hi vivien -una de les quals no ha estat identificada- agafant-les pel coll, apuntant-les amb una pistola al cap o amenaçant-les amb la navalla o el tornavís.

En aquest moment, el processat que havia arribat primer va marxar del bordell mentre els altres tres, Ahmed Benamar, Hamza Kiouich i i Mostafa Boujahjaoui continuaven colpejant "amb acarnissament" les noies per superar "qualsevol indici de resistència". De fet, van arribar a apunyalar les noies amb un tornavís causant ferides incises. Mentre les colpejaven, registraven el pis buscant objectes de valor.

Aleshores va arribar de nou Hammada que va ajudar els altres a robar i endur-se coses. Els acusats van fugir enduent-se tres telèfons mòbils, un ordinador portàtil i quatre anells d'or. Segons la sentència, no ha quedat provat que també s'enduessin joies, un rellotge ni diners en efectiu.

La sentència condemna cadascun dels homes a una pena de 8 anys de presó; 4 anys per un delicte de robatori amb violència i intimidació en concurs amb un delicte de violació de domicili i 2 anys de presó per cadascun dels delictes de lesions (només els condemnen per l'agressió a les dues noies identificades). A més, cadascun haurà d'indemnitzar les noies per les lesions que han patit. Una d'elles ha de rebre 1.280 euros de cadascun dels homes i l'altra 2.040 de cadascun.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant recurs de cassació davant la sala segona del Tribunal Suprem en un termini de cinc dies.