Jutgen quatre homes per atracar un bordell i abusar de les noies

Els processats, que s'enfronten a penes d'entre 15 i 53 anys de presó, neguen els fets tot i que un vídeo els incrimina

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar aquest dilluns una banda de lladres acusats d'assaltar un pis de Figueres on s'exercia la prostitució. Segons l'acusació, el 21 de desembre del 2010, el grup -format per quatre homes- va irrompre al bordell en plena matinada.

Armats amb tornavisos i pistoles, van amenaçar i agredir les noies que hi exercien i, després d'arreplegar tot allò que van poder, van abusar sexualment de les joves. Davant del tribunal, un a un, els quatre processats han negat els càrrecs tot i que hi ha un vídeo que els incrimina. Només un ha admès haver anat al pis aquella nit, però només intentar concertar un servei sexual. El grup s'enfronta a penes d'entre 15 i 53 anys de presó.

Els fets que han arribat avui a judici van tenir lloc la matinada del 21 de desembre del 2010 en un pis del carrer Tapis de Figueres que funcionava com a prostíbul. A la banqueta dels acusats, fortament custodiats pels Mossos d'Esquadra, s'hi han assegut quatre homes. Tots ells, de procedència marroquina: Mostafa Boujahjaoui, Ahmed Benamar, Hamza Kiouich i Mohamed Hammada.

El primer s'enfronta a 53 anys de presó, els dos següents a 39, i Hammada, a 15. La fiscal els acusa d'un reguitzell de delictes, entre els quals robatori amb violència, lesions i violació. Segons sosté l'acusació, aquella nit tots quatre processats es van conxorxar per assaltar el bordell.

L'assalt va tenir lloc pels voltants de dos quarts de cinc de la matinada. El fiscal assegura que Hammada va pujar fins al pis amb l'excusa de concertar un servei sexual. Quan les tres joves que hi exercien li van obrir la porta, la resta de la banda va entrar cap dins i Hammada va baixar al carrer per vigilar que no s'acostés la policia.

Els assaltants, que anaven armats amb un tornavís, una pistola i un ganivet, van amenaçar les noies. Les van encanonar amb la pistola, els hi van posar el ganivet al coll mentre no paraven d'exigir-los que els donessin els objectes de valor i els hi van donar patacades per tot arreu.

Càmera de videovigilància

Abans de marxar, també van obligar les víctimes a despullar-se i van abusar sexualment d'elles. Mentre tot això passava, la propietària del bordell, que havia instal·lat una càmera de vigilància al pis, va alertar els Mossos d'Esquadra.

Només escoltar les sirenes, segons sosté el fiscal, Hammada va alertar els membres de la banda i els assaltants van fugir corrents. Entre d'altres, es van endur un botí on hi havia 700 euros, diversos telèfons mòbils, joies (anells, un rellotge, una cadena de plata) i altres objectes personals de les noies.

Aquella matinada, els agents van detenir Benamar i Kiouich poca estona després mentre voltaven pel carrer. Al damunt, els hi van trobar diversos dels objectes robats (com ara mòbils i joies). Als altres dos integrants de la banda els van enxampar més tard. A Mostafa Boujahjaoui el van detenir després que intentés vendre part del botí en un establiment de compravenda d'or de Figueres.

Neguen els càrrecs

Aquest matí, durant el judici, tots quatre processats han negat els càrrecs, tot i que hi ha la gravació que els incrimina. De tots ells, només Boujahjaoui s'ha avingut a respondre les preguntes de la fiscal. La resta, només ho han fet a les de les seves defenses.

Tant Benamar com Kiouich han assegurat que no coneixien els altres membres del grup, i que cap dels dos recordava res del què havia passat aquella matinada. Segons han dit, havien consumit tant alcohol com cocaïna.

De tots ells, només Hammada ha admès haver anat aquella matinada al bordell. Segons ha dit, però, només va pujar per concertar-hi un servei sexual. Com que no portava prou diners i no es van entendre amb les noies, el processat ha declarat que se n'havia anat poca estona després.

Per la seva banda, Boujahjaoui ha assegurat que la matinada dels fets ell es trobava dormint a casa del seu oncle, que també vivia a Figueres. "Vaig resar, vaig sopar i després em vaig posar a dormir", ha assegurat aquest processat. Pel què fa a les joies que va intentar vendre, l'acusat ha explicat que havia estat la seva exdona qui els hi havia donat per saldar un deute que tenien, però que no li havia dit d'on havien sortit.

La víctima els reconeix

Durant la sessió d'aquest matí també ha declarat una de les noies que exercien al prostíbul. Separada dels acusats per evitar la confrontació visual, aquesta testimoni ha reconegut dos dels assaltants a la mateixa sala de vistes.

La noia ha explicat que, aquella matinada, els assaltants van actuar amb molta violència gratuïta contra elles i que, durant tota l'estona de l'assalt, no van deixar de colpejar-les i amenaçar-les. "Em van donar un cop de pistola al cap i, mentre ens tenien al terra, no paraven de donar-nos puntades de peu a les costelles", ha explicat.

El judici ha continuat amb les declaracions de més testimonis. Entre d'altres, avui també estaven citats a declarar els Mossos d'Esquadra que aquella matinada van anar fins al bordell.

Les defenses dels quatre processats, inicialment, en demanen l'absolució. El fiscal, per la seva banda, a més de la pena de presó, també demana que els processats hagin de pagar una indemnització de 25.252 euros a dues de les noies -la tercera no s'ha pogut localitzar- pels objectes que els van robar, les lesions i les agressions sexuals.