Andrés Calamaro inaugura Sons del Món amb un concert ple de clàssics

L'argentí va actuar durant una hora i mitja davant un públic entregat

El festival Sons del Món de Roses (Alt Empordà) va donar el tret de sortida ahir a la nit a la 15ena edició amb la presència de l'artista argentí Andrés Calamaro que va fer un repàs a la seva extensa discografia davant un públic entregat que va reconèixer amb entusiasme els seus temes en solitari com també els de la seva etapa a Los Rodríguez.

La nit es presentava tòrrida, amb el termòmetre superant els 26ºC a l'hora de començar en el moment que sonaven els primers compassos de "Cuando no estás", que va encendre el públic com també les primeres càmeres per enregistrar-lo. A partir d'allà l'artista, vestit completament de negre amb americana, samarreta i pantalons, juntament amb ulleres de sol, va encadenar "Verdades afiladas", "Bohemio" i "Crímenes perfectos" entre d'altres.

El millor s'ho va reservar pel final, amb "Flaca" en el divuitè tema del repertori que va omplir la platea de centenars de mòbils que volien immortalitzar el moment. Calamaro va concloure després amb "Alta suciedad" i "Paloma" per obrir el torn dels bisos que incloïen "Sin documentos" i "Los chicos". El concert va concloure amb una petita referència taurina i una temperatura ambient de 25 graus.

Amb tot, la festa va seguir a la zona del Village amb Adrià Giner DJ que va amenitzar fins a les dues de la matinada amb clàssics del pop nacional i internacional combinat amb temes de grups catalans més actuals. Sons del Món segueix avui amb l'actuació de Ben Harper & The Innocent Criminals a les 22h.