Mor un banyista belga de 68 anys a la platja les Muscleres de l'Escala

En el que va d'estiu han mort deu persones a les platges catalanes

Un home de 68 anys i nacionalitat belga ha mort aquest divendres a la tarda ofegat mentre es banyava a la platja les Muscleres de l'Escala (Alt Empordà). L'avís al telèfon d'emergències 112 s'ha rebut poc abans de les sis de la tarda. Un testimoni ha informat que un home s'estava ofegant dins l'aigua i que semblava inconscient.

El servei de socorrisme l'ha tret de l'aigua i ha iniciat les maniobres de reanimació fins que han arribat els membres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), amb una unitat terrestre i un helicòpter medicalitzat. Els efectius del SEM han continuat les maniobres de reanimació, que finalment han resultat infructuoses. La platja disposava de servei de vigilància en el moment del succés i hi onejava la bandera verda.

Fins al lloc també s'han desplaçat la Policia Local i la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de les diligències. Amb aquesta ja són 10 les persones que han mort ofegades a les platges catalanes aquest estiu.

En aquests dies d'onada de calor extrema i molta afluència a les platges, Protecció Civil insisteix en la importància d'extremar les precaucions i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.