El Mercat Medieval de Calonge aplega uns 20.000 visitants

Els espectacles de lluita i els vols de falcons són les activitats amb més èxit

Calonge ha celebrat aquest cap de setmana el Mercat Medieval, que ha aplegat uns 20.000 visitants, una xifra similar a la de l'any passat. Els carrers del nucli antic han estat l'escenari d'una oferta lúdica i cultural amb més de 30 activitats, entre les quals música, tallers, exposicions, espectacles de lluita i vols de falcons, entre d'altres. D'aquesta manera els carrers del centre històric de Calonge (Baix Empordà) han retornat al seu passat medieval, i més d'un centenar de parades de productes artesanals, espectacles i demostracions de tècniques d'elaboració tradicional s'han reunit al voltant del castell.

El Mercat Medieval d'enguany també ha posat l'èmfasi en la història dels templers amb la conferència 'Els templers: 700 anys d'història', a càrrec del doctor Josep Maria Sans i Travé, director de l'Arxiu Nacional de Catalunya.


L'activitat cultural també s'ha complementat amb una exposició al voltant de la batalla de Muret i una exposició fotogràfica amb les imatges més espectaculars de les darreres edicions del Mercat Medieval fetes pels fotògrafs Toni Illa i Nardo Peniza.

Un concert de trobadors, un campament medieval i un espectacle de dansa oriental són algunes de les activitats que han complementat l'edició d'aquests 30 i 31 de març.