La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà recupera les xifres prepandèmiques

L’organització va reubicar alguns dels escenaris per buscar zones més ombrívoles

L’organització de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà fa un bon balanç d’aquesta 27a edició que ha tornat a la ciutat després de dos anys sense poder-la fer a causa de la pandèmia. L'organització ha explicat que la resposta del públic ha estat "molt bona" i s’han omplert els 17 escenaris que configurava la programació d’enguany. El cartell incloïa espectacles gratuïts, però també alguns de pagament entre pallassos, acrobàcies o malabars, entre d'altres.

Segons l'organització, un dels objectius de la fira és ressaltar la necessitat d’apostar pel circ "com a eina de creixement" i, alhora, "dignificar la professió". En aquesta línia, a part d'entreteniment vol servir per generar xarxa i planificar canals de comunicació i col·laboració que facilitin nous projectes o que millorin els existents.

Tot i que el programa d’enguany ha seguit girant al voltant del circ contemporani, l’organització ha fet una marcada aposta pel circ local per ressaltar, amb paraules de l'organització, "la gran qualitat del circ autòcton" i amb una clara voluntat de potenciar el circ que es fa al territori. En total hi han participat 15 companyies locals i 2 internacionals.

La Fira es posiciona també com una plataforma per connectar escoles de circ i generar sinergies. En aquesta línia fa més de cinc anys que la Fira de Circ al Carrer organitza en paral·lel una taula rodona sobre la disciplina circense. La d'enguany es titulava 'Formació circense a la província de Girona' i es va fer dissabte a la Biblioteca Lluïsa Duran.