La Fundació Philippe Cousteau i la Generalitat acorden seguir estudiant fer la seu científica a Cadaqués

Després de l'estiu l'entitat aportarà el projecte executiu per adaptar el Mas Caials

El Monestir de Sant Pere de Rodes va acollir divendres passat la reunió entre la Fundació Philippe Cousteau, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Cadaqués per estudiar la possibilitat que l'entitat instal·li al Mas Caials del municipi altempordanès la seu científica central. Durant la trobada es va acordar que la fundació presentarà passat l'estiu i abans no acabi l'any el projecte executiu per a la rehabilitació i condicionament del soterrani de l'equipament per, seguidament, concretar una nova reunió i estudiar novament la proposta.

A la trobada el patró i director de Planificació i Desenvolupament de la Fundació, Roger Figueras, va actuar de ponent i va presentar oficialment la proposta així com també els diferents projectes científics, les dotacions de laboratoris de recerca, com el vaixell oceanogràfic totalment equipat i submarí científic de la Fundació que arriba als dos mil metres de profunditat.

Figueres assegura que tant Marc Vilahur, director general de Medi Ambient i Acció Climàtica com la resta de representants del Govern i el Parc Natural del Cap de Creus "van reaccionar positivament" a la proposta de la Fundació, acordant ambdues parts a col·laborar per a la confecció del projecte tècnic i la presentació de la restant documentació que comporta aquest projecte en els seus detalls.

Els representants de la Generalitat també van obtenir totes les garanties necessàries sobre el respecte més escrupolós a l'ús de l'espai públic per part de l'entitat, que inclou la participació de científics i experts juntament amb centres educatius de tot Catalunya, especialment els de l'interior del territori.

Així mateix, es va anunciar per part de la Fundació la creació per a l'any que ve 2023 de la Ruta dels Catalans a vela que, amb sortida a Cadaqués, realitzarà una singladura per Menorca-Sicília-Nàpols-l'Alguer-Cadaqués, amb joves en edats compreses entre els 15 i els 18 anys.