Platja d'Aro programa una jornada d'havaneres amb tres grups que interpretaran 24 peces

Serà el 9 de juliol a la Platja Gran (Cavall Bernat)

La Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d’Aro (Baix Empordà) celebra el proper dissabte 9 de juliol (22.30 h) a la Platja Gran (Cavall Bernat) la seva 39a edició amb Americanus, Son de l’Havana i Port Bo. L’accés és lliure i gratuït i s’ofereix servei de cadires sense numerar per al públic assistent., que també podrà adquirir el mocador commemoratiu de la vetllada i un got de cremat per 2 euros. Com a complement, a l’extrem nord del Passeig Marítim, a tocar de la zona de l’actuació, s’hi celebra el 14è Mercat d’Estiu (19-0:30h) amb diverses parades de productes alimentaris i d’artesania.

D’aquesta manera, la proposta torna a la normalitat total després de la suspensió de l’estiu de 2020 arran de la covid-19 i del canvi d’escenari ara fa un any amb un trasllat temporal a l’Espai Masia Bas amb aforament limitat i retirada prèvia d’entrades per garantir el compliment de les mesures de seguretat. Organitza la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Es repeteix la fórmula d’actuació dels grups, que pugen a l’escenari dues vegades, cantant quatre peces en cada part, un total de 24 cançons. El punt final és l’actuació conjunta de les tres formacions per interpretar els clàssics populars La Bella Lola i El Meu Avi. Les actuacions seran presentades per Francesc Sánchez Carcassés, comunicador i reconegut expert en el món de l’havanera que també n’és el coordinador musical. La Cantada es torna a retransmetre en directe per Televisió Costa Brava i per diversos canals de la Xarxa de Comunicació Local.

Americanus s’estrena enguany a la Cantada de Platja d’Aro. Es tracta d’una formació relativament nova, però amb components amb més de 30 anys de trajectòria musical amb Montse Creus (cantant), David Soteras (guitarra i veu), Mar Mas (guitarra i veu) i Xavier Roger (contrabaix i veu). Ofereixen actuacions cercant l’emoció i la participació del públic donant veu a l’amor, la passió, l’humor, el mar i la pàtria. Algunes de les peces de la vetllada seran Gavina bonica, L’Empordà, La botiguera o Lola, la tavernera.

Son de l’Havana, hi actuarà per segona vegada. El grup pren l’herència de Els Pirates, format per quatre músics de dilatada trajectòria professional: Josep Lluís Blázquez (tenor i veu), Llorenç Fernández (guitarra i veu), Oriol Roca (cors i contrabaix) i Jose M. Olaya (acordió), que ofereixen nous matisos amb fusió de ritmes i harmonies a les seves havaneres, rumbes, música catalana d’autor, balades, valsets mariners, son cubà, tango o boleros. A la Platja Gran hi sonaran, entre d’altres Les dones del mar, Somnis de mar, El capità o Maria la portuguesa.

Port Bo va néixer l’any 1966 a Calella de Palafrugell i de llavors ençà sempre ha participat a la Cantada d’aquesta vila i a les més importants de Catalunya. Enguany a Platja d’Aro, actuarà amb la seva nova formació i interpretarà, entre d’altres A contracorrent, El pescador de canya, El noi o Gatzara. El grup ha actuat arreu dels Països Catalans i d’Europa i a Cuba, Israel, Turquia o Japó. També escenaris com l’Espai, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori i ha enregistrat 25 discs amb més de 220 temes diferents. El repertori, heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

Amb gairebé quatre dècades de celebració, la Cantada de Platja d’Aro es consolida com una de les més antigues, tradicionals i reconegudes de la Costa Brava. Al llarg de l’estiu es fan sis cantades més, en format de proximitat, a diversos punts del municipi. Les properes seran: Peix Fregit, diumenge 17 de juliol (22.30 h) Parc de Sant Ramon, S’Agaró. Son De La Havana, dissabte 6 d’agost (22.30 h) Plaça Poeta Sitjar, Castell d’Aro. Els Cremats, dilluns 15 d’agost (23 h) Plaça Major, Platja d’Aro. Terra Endins, dissabte 20 d’agost (22.30 h) Parc de Sant Ramon, S’Agaró. Arjau, dissabte 27 d’agost (22.30 h) Plaça Hipòlit Centeno, Platja d’Aro.

La Gran Cantada d’Havaneres a Cavall Bernat configura una de les cincs propostes musical de gran format de l’estiu 2022 al municipi que es va iniciar amb 8è Festival Xalaro d’espectacles familiars el 18 i 19 de juny. També el 9è Desemboca Rock’n’Roll Festival ha estat protagonista del primer cap de setmana de juliol amb cinc concerts gratuïts. Simultàniament, les Nits de Jazz a Platja d’Aro celebren el seu 25è aniversari a Cavall Bernat, amb nou concerts gratuïts, un cada divendres de l’1 de juliol al 26 d’agost (23 h). Darrerament, el dissabte 24 de setembre (20.30 h) al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro serà el torn del 10è FestiSurf Costa Brava. També durant l’estiu destaquen les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (14-17 de juliol), Platja d’Aro (11-15 d’agost) i Castell d’Aro (6-11 de setembre).