Fauria dimiteix com a alcalde de Sant Hilari Sacalm i president de la Selva pel cas Manga

"No em sento culpable de res, tinc la consciència molt tranquil·la", ha afirmat

El president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU), ha dimitit de tots els seus càrrecs per la imputació en el cas Manga. Fauria ha defensat la seva innocència i confia que al llarg del procés judicial es demostri que no ha actuat de forma il·legal en cap moment. La jutge li ha imputat diversos delictes com suborn o tràfic d'influències.

Fauria diu que ha pres aquesta decisió "dolorosa" perquè el procediment judicial ha causat un dany "irreparable" al seu entorn i per mantenir les dues institucions d'on és màxim responsable apartades de l'ombra de la sospita. Fauria també ha lamentat que actualment hi hagi un clar procés de "judicialització de la política".

Robert Fauria deixa la política arran de la seva imputació en el cas Manga. El fins ara president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm ha assegurat que tot l'afer l'ha "sobrepassat" i que no es veu capacitat per tirar endavant en els càrrecs. Fauria ha comparegut al Consell Comarcal de la Selva, acompanyat del president de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, i bona part dels consellers comarcals, tant de l'equip de govern com de l'oposició.

Fauria està imputat per la seva suposada vinculació amb una trama de corrupció que es lucrava a través d'adjudicacions públiques fraudulentes. Els agents del servei de vigilància duanera el van detenir dijous passat i, després de passar a disposició judicial a Lugo, va quedar en llibertat sota una fiança de 18.000 euros. Haurà està imputat com a suposat autor de delictes de suborn, prevaricació, tràfic d'influències, violació de secrets o malversació de fons públics, entre altres.

"El dany que ha causat a la meva família i el que em suposa a nivell moral estar imputat m'ha fet adoptar una decisió dolorosa", ha afirmat Fauria que, a continuació, ha detallat que deixa totes les seves responsabilitats polítiques. "No faig un pas al costat, no faig un pas enrere, deixo la política perquè això m'ha sobrepassat", ha explicat Fauria.

Fauria ha demanat "celeritat" a la justícia perquè està convençut que al llarg del procés judicial quedarà demostrada la seva innocència. L'encara president comarcal de la Selva ha apuntat que ha acabat imputat en un procediment judicial originat a Galícia perquè, precisament, ocupava aquest càrrec i va tenir relació laboral amb l'empresa GRS Arc Local, l'eix de tota la vessant catalana del cas Manga.

"No em sento culpable de res, tinc la consciència molt tranquil·la", ha afirmat Robert Fauria que afegeix que el "dany moral" a ell, a la seva família i al seu entorn és "irreparable". Fauria no ha respost a cap pregunta sobre detalls del procediment judicial perquè el cas està sota secret de sumari. Sí que ha explicat que tota la seva detenció i el fet que la jutgessa esgotés les 72 hores de custòdia ha estat "esgotador". "Tot el que he viscut ha estat molt dur, duríssim", ha revelat Fauria.

El motiu pel qual no ha comparegut fins una setmana després de la detenció és, segons ha precisat Fauria, perquè volia prendre les decisions "en fred" i meditar sobre tot el que ha passat. "No he rebut pressions de ningú, la decisió la vaig prendre dijous al matí mateix, quan em van detenir", ha explicat.

Robert Fauria ha agraït el suport que ha rebut del seu partit que li ha deixat el temps que ha necessitat. En aquest sentit, el president de CDC, Pere Vila, ha assegurat que Fauria ha pres una decisió "que l'honora" com a polític i com a persona.

Tant Fauria com Vila han recordat que darrerament hi ha una "judicialització de la política" i han insinuat que "no és casual" que precisament es destapin casos justament quan Catalunya ha iniciat el procés sobiranista. "El país continua necessitant gent amb ganes", ha afirmat Fauria que espera que tant a Sant Hilari com al Consell Comarcal hi hagi relleus "ordenats" i "de responsabilitat" a les dues institucions.
Valls, efecte dominó?

Ara, caldrà veure si la decisió de Fauria provoca un efecte dominó en el si del Consell Comarcal perquè un altre conseller de CiU, Josep Vall,s està imputat en una altra trama. A Valls el va detenir la Guàrdia Civil per la suposada implicació en el cas Clotilde contra blanqueig de capital procedent de la màfia russa. El càrrec electe va deixar les seves atribucions a l'ajuntament de Lloret de Mar, on continua com a regidor ras, però no ha fet al mateix al consell comarcal on continua actiu.

El president de CDC no ha volgut entrar a valorar la situació de Valls ni si hi haurà moviments en aquest sentit. "S'ha de tractar això quan pertoqui, no avui", ha conclòs Vila.
  • Fauria explica que deixa la política perquè la imputació l'ha 'sobrepassat'