El PP atura les obres de l'N-II després de 5 mesos de la represa

Reagrupament denuncia una maniobra electoral per part dels populars quan les van iniciar

La represa de les obres a l'N-II entre Caldes de Malavella i Sils han durat exactament cinc mesos. Així ho ha denunciat avui Reagrupament (RCat) que assegura l'inici dels treballs, a finals d'octubre de 2012, van consistir en una simple maniobra electoral per part del Partit Popular (PP). La previsió era que les obres finalitzessin d'aquí 15 mesos.

Malgrat la formació independentista desconeix els motius oficials pels quals s'han aturat els treballs, aquests sospiten que "la raó ha de ser econòmica, ja que estem acostumats als reiterats incompliments del govern espanyol en matèria d’infraestructures en tot allò que fa referència a Catalunya i molt especialment, a les comarques gironines, a les eternes obres de l’N-II", han explicat.

En aquest sentit, des de Reagrupament Gironès demanen a la diputada per Girona d’ERC-RCat al Congrés dels Diputats, Teresa Jordà, que pregunti al ministeri la raó per la qual aquestes obres a l’N-II tornen a estar parades i que exigeixi explicacions al ministre sobre, al seu entendre, aquest nou incompliment del govern del PP.

En aquest sentit, el coordinador de Reagrupament a la regió de Girona i també regidor a l’Ajuntament, Carles Bonaventura, ha manifestat que “si es confirma aquest nou incompliment del govern espanyol, ara del PP i abans del PSOE, envers els ciutadans catalans i gironins, es confirmarà també el que els independentistes ja vam denunciar en el seu moment: que la represa de les obres el novembre del 2012 tan sols obeïa a interessos electoralistes del govern popular”.

Bonaventura també hi ha afegit que “el PP, amb la represa dels treballs fa uns cinc mesos, va intentar desautoritzar les formacions sobiranistes quan denunciaven l’escassa inversió del govern espanyol en infraestructures a Catalunya, i molt especialment en el cas de l’N-II a la demarcació, en unes eleccions altament polaritzades entorn al dret a decidir. Doncs bé, aquesta nova aturada de les obres torna a posar de manifest que mentre Catalunya no disposi d’estat propi no podrem tenir unes infraestructures dignes d’un país del Primer Món”.