Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Castell d'Aro

Aquesta nit els desallotjats han pogut tornar a casa seva

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi de Castell d'Aro i Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) a les 23:00h segons ha informat el Cos.  El foc, que s'ha originat per la neteja de boscos que s'estava duent a terme en una franja perimetral a la urbanització de Can Manel, ha cremat 71,31 hectàrees, de les quals 1,19 corresponen a sòl urbà del terme municipal de Castell-Platja d’Aro, segons els Agents Rurals.

 Totes les persones que havien estat desallotjades preventivament (part del residencial Club Golf Masnou i la urbanització de La Coma a Castell-Platja d’Aro, i al terme de Santa Cristina d’Aro han estat desallotjats residents a la urbanització de Les Teules, Can Batet, Can Riera i la zona de Vallvanera) ja han pogut tornar als seus llocs de residència.

La pujada de les humitats i la retirada del vent han facilitat les tasques d’extinció dels efectius. Així, s’ha pogut tancar el flanc dret per evitar la seva obertura i mantenir estable el flanc esquerre, amb línia d’aigua, eines manuals i maniobres amb foc tècnic. Segons les darreres dades del cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria afectat 71,3 hectàrees de vegetació.

A lloc es manté un dispositiu amb una trentena de camions d’aigua dels Bombers de la Generalitat remullant la zona i revisant el perímetre. També una quinzena de vehicles lleugers  de coordinació i comandament amb efectius dels GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), EPAF (Equips de Prevenció Activa Forestal) i GROS (Grup Operatiu de Suport).

Fins a l’ocàs també s’hi ha desplaçat una unitat de rescat amb l’helicòpter i efectius dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i el metge del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) de suport a l’operatiu. Al llarg de les properes hores aniran retornant alguns vehicles a parc.

En el dispositiu d’extinció també s’hi han desplaçat efectius dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, ADF, SEM, Creu Roja, Policia Local i tècnics de Protecció Civil.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.