Dos detinguts i 1.800 plantes de marihuana comissades dins una nau a Sant Hilari Sacalm

Els arrestats són dos homes de 48 i 50 anys

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners (Selva) van detenir el dia 27 dos homes, de 48 i 50 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El dia 23 de juny els mossos d’aquesta comissaria van saber de la possible existència d’una plantació de marihuana dins una nau industrial ocupada il·legalment al polígon industrial Mas Garrigàs de Sant Hilari Sacalm (Selva). Els investigadors van iniciar les indagacions i van comprovar que des de l’exterior de la nau es percebia una forta escalfor i de l’interior s’escoltava soroll d’aparells de maquinària de ventilació i refrigeració.

El matí del 27 de juny efectius de la comissaria de Santa Coloma de Farners van adreçar-se davant l’esmentada nau amb el propietari per fer comprovacions, en el moment en que es van obrir les portes d’accés van observar que dins hi havia un gran hivernacle ple de plantes de marihuana.

També van comprovar que a l’interior a part de la zona de l’hivernacle perfectament delimitat amb planxes de pladur, també hi havia dipòsits d’aigua, cables que entraven dins la nau i aparells d’aire condicionat, focus, ventiladors i extractors i tota la instal·lació necessària pel creixement òptim de les plantes. Hi van localitzar un total de 1.800 plantes de marihuana.

També es va descobrir que la nau presentava la connexió a la xarxa elèctrica manipulada. Hi havia una doble escomesa connectada directament sense passar pel comptador amb el greu perill d’incendi que comportava.

Davant les evidències, els mossos van detenir dos homes que es trobaven en aquell moment dins la nau. Pel que fa als detinguts, tots ells amb antecedents, van passar el dia 28 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.