L'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, no optarà a la reelecció

El republicà ha anunciat que seguirà fins acabar la legislatura

Joan Martí, actual alcalde de Santa Coloma de Farners (Selva), ha decidit finalment no optar a la reelecció. El repúblicà ha enviat una carta a la militància d’Esquerra Santa Coloma per explicar els motius de la seva decisió. 

“Durant aquests 16 anys de servei a la ciutadania de Santa Coloma des de diferents  responsabilitats (regidor de l’equip de Govern, regidor a l’oposició, i alcalde) he gaudit, patit, viscut i promogut diferents projectes de transformació de la nostra ciutat, sempre posant al centre de decisió el bé comú i col∙lectiu”, explica Joan Martí a la carta. “Aquesta decisió la prenc pensant en la nostra ciutat i el seu futur, en clau de projecte col∙lectiu d’èxit, i no pas en completar cicles personals o altres objectius menors”, continua.   

Joan Martí seguirà al capdavant de l’ajuntament fins a finalitzar la legislatura, i assegura que “exerciré la meva responsabilitat com alcalde amb la màxima transparència”. Així mateix, anuncia que es posa “a disposició de tota la família republicana colomenca i de la Secció Local per acompanyar el nou projecte des del lloc que pugui ser més útil”, conclou.

Des de la secció local d’ERC Santa Coloma de Farners agraeixen la seva tasca dels darrers 16 anys. La presidenta de la secció local, Laia Pujol, afirma que, conjuntament amb ell, ja s’estava treballant per fer un relleu al capdavant del projecte republicà. “Ningú negarà que dedicar-se a la política és molt sacrificat i que tothom té dret a decidir quan vol sortir de la primera línia. En Joan ha fet un gran servei a la nostra ciutat durant aquests 16 anys i si ara creu que ha de deixar pas a nova gent, compromesa i amb idees noves, nosaltres ho hem d’acceptar”, ha explicat Pujol.

“Aquesta legislatura ha estat molt convulsa i la valoració que fem de la feina d’en Joan i de tot el seu equip, així com la realitzada en els 4 anys anteriors, és molt bona. Per això vam donar per fet que valia la pena seguir un altre mandat amb les mateixes persones”, ha manifestat la presidenta de la secció local. “Després d’un període de reflexió, creiem que és el moment d’encetar una nova etapa. Des d’ERC Santa Coloma apostem per obrir el nostre projecte a noves persones, noves idees, i a un nou equip amb capacitat i inquietud contrastades per a servir Santa Coloma i el país”, ha anunciat. “Volem ser l’eina per a facilitar un nou ajuntament pels propers anys, inquiet, capaç i, sobretot, compromès amb la gent”, ha conclòs Pujol.

En aquests anys ha introduït la implantació de l’administració electrònica, els pressupostos participatius, la programació cultural de forma estable o les polítiques de joventut adreçades a tothom, també a col·lectius vulnerables. Així mateix, entre la seva obra de govern també destaca la reforma integral dels carrers del Prat, Lliri i Rosa, la nova Oficina d’Atenció Ciutadana, la nova seu de Serveis Socials, la compra de l’edifici de la Miraculosa (que s’està adaptant com a tercera llar d’infants pública) o la cessió dels terrenys on s’està construint el centre de recursos per a persones amb discapacitat. Una altra fita destacable ha estat la negociació amb la Generalitat per l'exempció energètica del polígon industrial del Mas Llorenç, que ha permès la recepció parcial (60%) del polígon. 

Demà, 30 de juny, la secció local d’ERC de Santa Coloma de Farners enviarà a la militància la convocatòria de l’assemblea d’elecció de la nova persona que encapçalarà la candidatura per les properes municipals 2023 i properament farà pública la proposta que presentarà l’executiva local.