La 55a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell homenatgen a Josep Bastons

Participaran els grups Arjau, Neus Mar, Peix Fregit i Port Bo

Enguany torna la tradicional Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) que tindrà lloc el 2 de juliol al vespre. En aquesta 55a edició seran quatre grups que actuaran a l’escenari del Port Bo: Arjau, Neus Mar, Peix Fregit i Port Bo. Un cop finalitza La Cantada, la festa i l’ambient mariner continuarà amb els “Concerts de prop” a alguns dels locals de Calella de Palafrugell.

Aquest any, el cartell ha estat una creació de la il·lustradora Hermínia Esteva, la qual ha intentat plasmar l’essència de l’havanera i dels seus orígens en la imatge gràfica d’aquesta edició que coincidirà amb el 95è aniversari de Josep Bastons, una figura decisiva en la renovació del repertori del món de l’havanera, i alhora el 45è aniversari d’una de les primeres i més emblemàtiques composicions: “Mariner de terra endins”.

Bastons va fundar el grup Peix fregit amb Manel Iglesias i Maria Cervera per participar a la cantada el 1974. Des d'aleshores han composat cançons amb lletristes com Jaume Pol Girbal, Anna Brunet, Josep Martí “Bepes”, Miquel Guiu, Josep Miquel Servià, Clara Sànchez-Castro, Narcisa Oliver, Carles Casanovas i Tòfol Mus.

En motiu d'aquest homenatge s'ha proposat una nit amb les veus de quatre grups de Palafrugell amb els qui sempre ha tingut una relació més directa: Port bo, Arjau, Neus Mar i Peix Fregit. El 2 de juliol es reconeixerà la tasca i la música de ”l’home de la guitarra“.