Manifestació a Girona per rebutjar la política migratòria del govern espanyol

Unes 600 persones es van concentrar davant la subdelegació del govern

Manifestació i concentració a Girona ahir al vespre per denunciar les agressions i assassinats comesos a la frontera de Melilla la setmana passada. Amb un total de 400 persones concentrades inicialment a la plaça del Vi, on es va iniciar la protesta i fer lectura dels manifestos, es van desplaçar fins a la subdelegació del govern espanyol tallant el trànsit per Jaume I, assolint una xifra total de 600 persones segons fonts de l'Ajuntament de Girona.

Un cop allà els concentrats van encendre 37 espelmes en record de les 37 víctimes de la massacre de Melilla el divendres 24 de juny quan intentaven creuar la tanca fronterera. L'acció ha estat convocada per Girona Acull, i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines.

Aquesta no va ser l'única acció a la demarcació de Girona. Al municipi d'Olot (Garrotxa) també es va celebrar un acte de rebuig convocat per la CUP, Garrotxa Diversa i l’entitat afrofeminista olotina Sàgoe. Allà el nombre de persones va ser menor i hi van participar un centenar malgrat la pluja. Durant l'acte també es va fer lectura de manifestos de rebuig a la violència policial i de condemna del que van qualificar d’“assassinats amb total impunitat”.