Mor l'alcalde del Brull en un accident mentre movia unes bales de palla a la seva finca

Ferran Teixidó també era el president de la Mancomunitat la Plana

L'alcalde del Brull (Osona), Ferran Teixidó, ha mort aquest diumenge mentre treballava amb el tractor en una finca agrícola de la seva propietat. Segons han confirmat els Mossos, dues bales de palla li haurien caigut a sobre i després els serveis d'emergència ja no han pogut actuar.

A més de ser l'alcalde del Brull des de l'any 2007, Ferran Teixidó també era el president de la Mancomunitat la Plana, uns ens supramunicipal que aglutina una desena llarga de municipis del sud d'Osona. "Descansi en pau un gran servidor públic, alcalde del Brull i home compromès amb el bé comú de la seva comunitat. Un exemple per a totes i un home sincer i proper", ha assenyalat la Mancomunitat la Plana en un comunicat de condol.

Tres dies de dol oficial i reunió extraordinària

L'ens supramunicipal ha decretat tres dies de dol oficial a tot el territori de la Mancomunitat, amb la suspensió dels actes oficials i les banderes onejant a mig pal. Txevi Rovira i Montells, vicepresident de la Mancomunitat i alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer, assumeix els poders de la institució fins que l'Assemblea nomeni una nova presidència.

Demà dilluns es farà una reunió extraordinària de la Junta de Govern de la Mancomunitat la Plana i es donaran detalls de la cerimònia de comiat de Ferran Teixidó. "El meu condol a la família, amics i a tot el poble del Brull per la pèrdua de l'alcalde Ferran Teixidó. Descansi en pau", ha manifestat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

"Lamento molt la mort sobtada i accidental de l'alcalde del Brull, Ferran Teixidó. El meu condol més sentit per a tota la família i amics", ha apuntat la presidenta del Parlament, Laura Borràs. "M'acabo d'assabentar de la tràgica mort d'en Ferran Teixidó, alcalde del municipi del Brull des del 2007.El meu més sincer condol a la seva família i amics i a tots els veïns/es del Brull. Descansa en pau company", ha afegit el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori. "Consternada per la mort del Ferran Teixidó.

Compromès amb la seva terra, alcalde, president de la Mancomunitat la Plana i gran defensor del món rural i la pagesia. Una abraçada a la família, amics, i a tot el poble del Brull. Que la terra et sigui lleu", ha reblat la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.