Els Bombers tanquen la revetlla de Sant Joan amb 79 actuacions la demarcació de Girona

El SEM ha atès cinc persones accidentades a la carretera i una per cremades

Els Bombers de la Generalitat han protagonitzat entre les vuit del vespre d'ahir i les vuit del matí d'avui en un total de 79 actuacions a la demarcació de Girona. Entre totes aquestes, les més importants són les que es van registrar en incendis de vegetació (agrícola, forestal o urbà) amb un total de 38 serveis, mentre que la resta es reparteixen focs a contenidors, vehicles o habitatges.

Per territori on més sortides han fet els Bombers és a l'Alt Empordà, amb un total de 20, seguit del Baix Empordà amb 19. A la Selva n'hi han registrats fins a 13, la majoria a la costa i la resta a l'interior de la comarca, seguit de les 14 actuacions al Gironès i en menor mesura al Pla de l'Estany, Garrotxa, Cerdanya i Ripollès amb 5, 4, 2 i 2 actuacions respectivament.

Pel que fa el nombre de trucades al 112, del total a Catalunya un 3,8% pertanyien al Baix Empordà (176) i és el registre més destacat a la província de Girona amb una major concentració de trucades entre les deu de la nit i mitjanit.

Pel que fa al nombre de persones ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en el decurs de la nit ha atès 179 persones per patologies relacionades amb la revetlla. Dels atesos, 104 ho van ser per intoxicacions, 26 per agressions, 38 per accidents de trànsit, 9 per cremades, 1 ofegat. A la demarcació de Girona hi han hagut 15 persones intoxicades per inhalació de fums. Respecte als accidents de trànsit que ha atès el SEM, d'un total de 34 arreu de Catalunya, 5 han estat a Girona.

Finalment una persona ha estat atesa per cremades a la regió de Girona.