Girona s'omple de concerts de música gratuïta durant Temps de Flors amb un nou festival, el Pol·lenDate

El festival comença avui dimecres

El festival de música Pol·lenDate obre les portes avui a qualsevol visitant que vulgui escoltar música en directe en entorns propers a la natura. L'Associació Artística Pol·len de Girona ha preparat un circuit de set escenaris exteriors a diferents zones de la ciutat gironina amb la intenció de promoure espais de música en directe i gratuïta en entorns que visualitzen l'estat de la natura primaveral.

Els Jardins dels Alemanys, el Centre Cultural i els Jardins de La Mercè són tres dels espais on hi haurà situats alguns dels grups convidats que escenificaran la mescla de música i entorn natural a la ciutat gironina. Altres ho faran en establiments oberts darrerament a la ciutat com el bar La Pedra, el Cercle o Spritz. A més a més de les actuacions musicals, els organitzadors han preparat dues instal·lacions permanents als Jardins de la Mercè per acompanyar les actuacions musicals que tindran lloc al llarg de tot el festival.

La iniciativa, promoguda per l'associació, compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Girona, a més a més del suport d'entitats com Caixa de Girona i empreses que també han mostrat interès pel projecte. 'Estem molt contents perquè estem rebent molt de suport, tant d'entitats com de persones', explica la Afra Quintana, organitzadora del festival. La primera edició del Festival comptarà amb l'actuació de diferents grups musicals locals i internacionals. 'Volem que Pol·lenDate sigui un aparador de músics de casa nostra i de fora', afirma l'organitzadora.

Entre els artistes participants catalans hi ha Joan Colomo que actuarà en el festival per presentar el seu nou disc en solitari. The Unfinished Sympathy, Zeidun i l'artista nord-americana Your kid sister són alguns dels grups que participaran també al llarg d'aquesta setmana de música en directe a la ciutat de Girona.

Pol·len musical i entorn gironí

Una de les característiques particulars del festival gironí és la sintonia que els organitzadors han intentat trobar entre l'art musical i la natura en estat viu. 'Hem demanat als grups que preparin directes exclusius per a l'ocasió, adaptant els instruments i els continguts de les cançons a l'entorn i a l'estat floral de la natura', explica Quintana. El joc de la improvisació i els efectes naturals com el vent o l'aigua són alguns dels elements que modularan el festival per tal d'adaptar la música al context gironí.