Els regidors d'ERC abandonen el ple de Riudellots per la ''manca de diàleg'' de l'alcaldessa

Consideren que la batllessa ha modificat l'ordre del dia a la seva conveniència

Els quatre regidors d'ERC-AM de Riudellots de la Selva, presents al ple extraordinari realitzat aquest matí, han decidit abandonar la sessió en el moment de la votació com a mostra de protesta per la manca de diàleg i l'actitud de l'alcaldessa, Montserrat Roura. L'ordre del dia de la sessió tan sols tenia un punt: l’aprovació de la modificació urbanística que ha de permetre l'ampliació de l'escorxador Friselva

Des d'ERC-AM consideren que les maneres com ha actuat Roura en la gestió d’aquest assumpte no són les adequades per al càrrec que ocupa. Concretament, el passat dimarts 21 de juny es va celebrar el ple ordinari de juny de l’ajuntament de Riudellots de la Selva. A darrera hora, però, l'alcaldessa va retirar sense cap dilació un punt de l’ordre del dia, el de la modificació urbanística que permetrà l’ampliació de l’escorxador Friselva, a causa de l’absència d’un regidor de govern, fet que provocava la pèrdua de la majoria absoluta.

Vist que es treia el punt de l’ordre del dia, des del grup d’ERC-AM es va demanar una reunió i més temps per poder-lo preparar i prendre posicionament, que no va ser atès per Roura. L’objectiu d’Esquerra era rebre informació sobre les implicacions que pot tenir per a Riudellots de la Selva el canvi urbanístic que es plantejava.

Pocs minuts després d'acabar el ple ordinari, l'alcaldessa va proposar realitzar una reunió per tractar el punt l'endemà mateix a les vuit del matí, reunió que va ser rebutjada per ERC per motius laborals dels regidors. Des d’Esquerra es va proposar a l’equip de govern que aquesta trobada es produís la setmana següent. Malgrat tot, Roura va decidir convocar d’urgència un ple pel matí del 23 de juny amb aquest tema com a únic punt de l’ordre del dia, sense haver-ho consensuat amb l’oposició i davant la sorpresa del grup d’Esquerra Republicana.

Per denunciar aquesta manera de fer, així com pel fet de no haver atès la petició d'informació que li va fer arribar el grup d’ERC-AM, els quatre regidors han decidit abandonar el ple en el moment de la votació d’aquest punt de l'ordre del dia.

Molest amb la situació viscuda, el portaveu d’ERC-AM de Riudlelots de la Selva, Lluís Barnés,  ha afirmat que aquesta forma d’actuar de l’alcaldessa no beneficia al poble: “Estem dolguts i decebuts amb l’actuació de l’alcaldessa i l’ajuntament. Vivim en una democràcia on el diàleg i el consens són els pilars de la nostra societat. No compartim aquesta manera d’actuar ni entenem la importància d’aprovar de forma urgent l’ampliació d’un escorxador. Actualment, no estem governant, però representem el 48 % dels ciutadans. Per tots aquests motius condemnem la forma d’actuar de l’ajuntament i exigim més respecte en el futur. Tots i totes som Riudellots.”

Per la seva banda l'alcaldessa ha volgut desmentir les acusacions dels republicans i ha assegurat que la convocatòria es va fer "dos dies enrere i no avui mateix", mentre que la convocatòria de la reunió demanada per ERC l'equip de govern la volia fer ràpidament però els republicans asseguraven no tenir pressa. Finalment, Roura ha explicat que l'arquitecte municipal no havia rebut cap dubte per part dels regidors a l'oposició. "Per tant, si no tenen dubtes legalment es pot convocar un ple de caràcter urgent, per molt que es queixin", ha reblat la batllessa.

Posteriorment s'ha procedit a la votació i ha sortit favorable per majoria absoluta.