Les policies de Cassà, Llagostera i Caldes realitzen el primer control conjunt

Va tenir lloc dissabte passat a la C-65

El dissabte passat es va realitzar un control de seguretat ciutadana, drogues i alcoholèmia a l’avinguda Caldes de Malavella (Selva) i a la rotonda de la carretera C-65 a Llagostera en direcció a Cassà de la Selva (Gironès). En aquest control hi van participar la Unitat Canina i tres agents de la Policia Local de Caldes de Malavella, el vehicle d’atestats i dos agents de la Policia Local de Cassà de la Selva i dos vehicles patrulla amb dos agents de la Policia Local de Llagostera

Aquest és el primer exercici conjunt d’ençà la formalització del conveni de col·laboració entre les tres policies locals. Es tracta d’un acord pioner a les comarques gironines entre les tres policies locals per fer serveis conjunts i compartir tant material com formació. Els tres cossos sumen una plantilla de 48 efectius i donen servei a uns municipis que, en conjunt, superen els 27.000 habitants.

El conveni, que culmina un camí engegat ara fa tres anys, permet millorar la coordinació i, de retruc, incrementar l'eficàcia dels agents a l'hora d'atendre emergències, combatre delictes i dur a terme controls de trànsit. 

Per al regidor de seguretat ciutadana, Sergi Mir: “un dels punts que recull aquest  conveni és establir un catàleg de punts estratègics repartits pels tres termes municipals per fer controls de trànsit o de seguretat de forma conjunta i amb la participació dels tres municipis. Això ens permet guanyar eficàcia policial i autoprotecció pels agents.” Amb tot ha afegit que: “estem molt contents de la formalització d’aquesta col·laboració que de fet ja es venia practicant de manera natual fa anys”.