La creadora del 'Mètode Hoffmann', Premi Fundació Príncep de Girona Empresa

El jurat del guardó destaca el seu compromís amb els valors humans i la seva fórmula "d'innovar en un sector tradicional"

El Premi Fundació Príncep de Girona Empresa 2013 ja té nom propi. El jurat del guardó, reunit aquesta tarda a Girona, ha decidit atorgar la distinció a la jove empresària d'origen mexicà Catalina Hoffmann, creadora del mètode que porta el seu nom per millorar la qualitat de vida de la gent gran. El veredicte del jurat en destaca el seu "compromís amb els valors humans" i la fórmula d'haver aplicat "innovació en un sector tradicional".

L'esforç de Hoffmann té com a paradigma la xarxa de centres de dia Vitalia, creada el 2009 i que ja compta amb 3.000 usuaris i 21 centres. El premi, dotat amb 10.000 euros, es donarà el proper juny en el marc del Fòrum Impulsa, l'aparador internacional de l'emprenedoria. La Fundació Príncep de Girona ha donat a conèixer aquest vespre el nom nou propi d'aquest guardó, que reconeix joves amb iniciativa emprenedora en l'execució d'un projecte original i viable d'empresa. El guanyador del 2011, Marc Bonavia, ha estat l'encarregat de desvetllar el veredicte del jurat durant un acte que s'ha celebrat al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Dotat amb 10.000 euros, aquest 2013 el premi s'ha atorgat a l'empresària d'origen mexicà Catalina Hoffmann. Nascuda el 1977, ara fa tot just tres anys, Hoffmann va posar en marxa 'Vitalia', una xarxa de centres de dia amb tractaments terapèutics especialitzats i una àrea estratègica de nous productes i solucions per a la tercera edat basats en la innovació.

A dia d'avui, Vitalia té més de 3.000 usuaris, 200 empleats, 21 centres oberts arreu de l'Estat -alguns dels quals, a Catalunya- i set més en procés. A més, també preveu expandir-se internacionalment cap al Brasil i Mèxic. Catalina Hoffmann, a més, també és famosa per ser l'artífex del popular mètode batejat amb el seu cognom, i que té per a objectiu millorar la qualitat de vida de la gent gran.

De fet, el juny de l'any passat es va crear una fundació que porta el seu nom, amb l'objectiu d'atendre les persones grans amb pocs recursos i potenciar la recerca de noves teràpies i projectes que contribueixin a l'envelliment actiu.

Innovació en un sector tradicional

El veredicte del jurat -que ha llegit Marc Bonavia- destaca de Hoffmann el fet de ser "una jove empresària que ha aplicat innovació en un sector tradicional aconseguint un gran impacte social". A més, el jurat també subratlla que el creixement del seu negoci a nivell internacional no és un fre "per a desenvolupar el seu compromís amb els valors humans que promou".

Abans d'anunciar el nom de la guanyadora, la directora general de la Fundació Príncep de Girona, Mònica Margarit, ha destacat que aquest any el guardó Empresa ha doblat el número de candidatures. Sobretot, les procedents de Catalunya, Andalusia i Madrid.

"Aquest any hem experimentat un creixement molt important de candidatures", ha precisat Margarit. I hi ha afegit: "Realment, per a nosaltres és molt important, perquè demostra que els guardons es van coneixent arreu i que és més possible trobar joves que fan coses extraordinàries".

El jurat del Premi Fundació Príncep de Girona Empresa l'han format els membres del consell assessor de la Fundació Diego del Alcázar Silvela i Zaryn Dentzel (també fundador de Tuenti); el director general de la Fundació Banesto, Francesc Fajula; el president d'Àlava-AJEBASK Gustavo Antépara, i el guanyador de l'edició del guardó el 2011, Marc Bonavia.

El guardó s'atorgarà durant el proper Fòrum Impulsa, l'aparador internacional de l'emprenedoria, que aquest any se celebrarà els dies 26 i 27 de juny a Girona. Aquest vespre, la proclamació del premi s'ha complementat amb la celebració d'una taula rodona, batejada amb el títol 'Cal ser emprenedor per començar un negoci?'.