La Generalitat lliura el guardó Bandera Blava a 14 platges gironines

Del total de Catalunya, 90 han renovat el distintiu que van obtenir l’estiu passat i quatre l’han recuperat

La Generalitat ha atorgat la Bandera Blava a 94 platges de 41 municipis catalans, dels quals 14 són de la província de Girona. El distintiu, que es renova anualment, reconeix internacionalment la qualitat i els serveis que ofereixen els paratges. Enguany, 90 platges el mantenen respecte a l’any passat i n’hi ha quatre més que el recuperen.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha aprofitat l’acte, que s'ha celebrat a la platja de La Fosca de Palamós (Baix Empordà) per explicar els resultats del primer control de les aigües de bany catalanes. Segons ha subratllat Jordà, el 98% tenen una qualitat excel·lent.

La consellera ha lliurat avui el guardó Bandera Blava a 41 municipis costaners catalans, que enguany han obtingut 94 platges. D’aquestes, 90 han aconseguit mantenir-lo respecte a l’any passat i quatre el recuperen respecte d’anys anteriors.

La Bandera Blava és un distintiu que reconeix internacionalment la qualitat i serveis de les platges catalanes. Enguany, el distintiu s’ha atorgat concretament a 27 platges de la demarcació de Girona (12 municipis), 31 de Barcelona (14 municipis), 26 de Tarragona (10 municipis) i 10 de les Terres de l’Ebre (5 municipis). El segell el concedeix el Jurat Internacional Bandera Blava 2022 Foundation for Environmental Education (FEE).

En el decurs de l’acte, la consellera d’Acció Climàtica ha afirmat que “aquestes banderes mostren un reconeixement internacional de la qualitat excel·lent de les nostres platges i de les adequades mesures de gestió que fan els ajuntaments” a més, ha dit, “del bon funcionament dels sistemes de sanejament”.

Jordà també ha destacat que el resultat del primer control de les aigües de bany de la temporada, que s’acaba de publicar. "Ens ha d'omplir d'orgull, ja que el 98% de les nostres platges han tingut un resultat excel·lent i el 2% restant tenen una qualitat bona”, ha dit la consellera.

L’acte ha tingut lloc a Palamós. Hi han assistit l’alcalde del municipi, Lluís Puig; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), José Palacios, entre d'altres autoritats.