El projecte ''Bon dia, Carme'' d'Olot, 'ex aequo' als premis FAD d'Arquitectura 2022

El projecte 'Llacuna' a Barcelona guanya el premi principal

El projecte 'Llacuna', a Barcelona, del Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta i Albert Guerra, ha estat reconegut aquest dimarts a la nit amb el premi FAD d'Arquitectura 2022. Es tracta d'una intervenció que completa una illa de l'eixample del Poblenou amb "coherència urbana i formal", segons assenyala el jurat, i que resol "de manera excel·lent" el tema "difícil" de la parcel·la en cantonada, afegeix. El premi Ciutat i Paisatge ha estat, 'ex aequo', per al projecte 'Bon dia, Carme!', d'Olot, d'Eduard Callís i Guillem Moliner, i per a la Biblioteca i Arquivo do Municipio de Grândola, de Portugal, de Pedro Matos Gameiro i Pedro Domingos. Ambdós "creen teixit i transformen l'espai públic de la ciutat".

A banda, el projecte 'Agrilogística' (Barcelona) ha rebut el guardó d'Intervencions Efímeres. L'obra dels arquitectes Miquel Mariné i Pol Esteve destaca per la "subtilesa" d'una instal·lació que "contraposa l'estructura de la capella amb un gest lleuger", afirma el jurat.

'El Garaje' (Madrid), un projecte dels arquitectes Ophélie Herranz i Paul Galindo, ha rebut el guardó en la categoria d'Interiorisme, per concebre un espai amb "un programa complex per a un habitatge familiar".

El premi FAD Internacional ha recaigut, 'ex aequo', en els projectes 'Nuevo Museo Munch', a Oslo (Noruega), dels arquitectes Juan Herreros i Jens Richter, i 'Air/Aria/Aire', a Venècia (Itàlia), de l'arquitecta Olga Subirós.

Pel que fa a la dissetena edició dels Premis FAD de Pensament i Crítica, el guardó, també 'ex aequo', ha estat per als llibres 'El Escorial: imperio y estómago', de David Bestué, i 'Capital de provincia', de Carlos Romero Rey.

Finalment, el jurat els premis Habitàcola, adreçats a estudiants d'arquitectura, ha estat per a 'Desdibuixant límits' de Miriam Lalmolda i Laia Soler, i el Premi al Centre educatiu és per a BAU, Centre Universitari d'Arts i Disseny. Les obres guardonades han estat escollides entre els 16 projectes finalistes -en les diferents categories- d'un total de 434 obres presentades a concurs.