Acció Climàtica instal·larà plaques solars en dos dels seus edificis a la demarcació de Girona

Aquests es troben a la Bisbal d'Empordà i a Santa Coloma de Farners

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural instal·larà enguany equips d’autoconsum fotovoltaic a dos dels seus edificis de la demarcació de Girona. En total, es posaran en servei 110 kWp de potència sobre gairebé 700 metres quadrats de cobertes, que permetran generar 131 MWh anuals d’energia elèctrica. El projecte suposarà una inversió de 186.000 euros.

Els edificis on s’instal·laran les plaques fotovoltaiques són l’Oficina Comarcal del Departament d’Acció Climàtica al Baix Empordà, a la Bisbal d’Empordà, i a l'Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners (Selva). Els equips s’instal·laran en el termini de dos mesos i mig a partir de l’adjudicació del contracte. El projecte preveu que gairebé el 43% de l’electricitat produïda es destini a abastir el consum dels mateixos edificis, mentre que en el futur la resta s’abocarà a la xarxa elèctrica.

La mesura té dos objectius: per una banda, contribuir a fer avançar la transició cap a un nou model energètic descarbonitzat, basat en l’estalvi i l’eficiència energètica i les energies renovables; per l’altra, que la Generalitat esdevingui un model per a la societat catalana en matèria d’autogeneració d’electricitat a partir d’energies renovables.

En el conjunt de Catalunya, el Departament invertirà aquest any 1,4 milions d’euros en la instal·lació d’equips d’autoconsum fotovoltaic en 20 dels seus edificis. La mesura permetrà la posada en servei de 749 kWp de potència sobre un total de 4.200 m2 de cobertes, i és el tret de sortida per dotar tots els edificis de serveis del Departament amb equips d’autogeneració d’energia. Aquestes 20 instal·lacions generaran 945,9 MWh anuals –l’equivalent al consum d’unes 300 llars-, dels quals un 60% es destinarà a cobrir la demanda d’energia d’aquests equipaments públics. En total, s’utilitzarà un 76% de la superfície aprofitable de les cobertes dels edificis.