La Ryder Cup podria generar 150 llocs de treball i atraure 270.000 visitants a Girona

El sector turístic i empresarial dona suport a la candidatura de Caldes i demana el compromís de la Generalitat

La candidatura del PGA de Caldes de Malavella per acollir la Ryder Cup el 2031 suma el suport del sector turístic i empresarial de la demarcació. En un comunicat conjunt L’Associació de Càmpings de Girona, la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), la Taula Gironina de Turisme, l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), la FOEG, Pimec Girona i la Cambra de Comerç de Girona consideren que aquest esdeveniment és una oportunitat pel territori.

Segons afirmen, el torneig de golf comportarà un impacte econòmic molt important a tot el territori gironí no només durant l'any que duri el torneig, sinó que aquest impacte es notarà els anys anteriors i posteriors de la competició. Les vuit entitats turístiques i empresarials coincideixen en què ser seu de la Ryder Cup suposa un reclam per al turisme de qualitat que practica el golf, un tipus de visitant amb un nivell adquisitiu elevat.

Alguns càlculs dels organitzadors pronostiquen que la Ryder Cup podria generar 150 llocs de treball i atraure fins a 270.000 visitants. Això provocaria un impacte econòmic de 1.300 milions d'euros. De fet, les vuit entitats recorden que la Ryder Cup és el tercer esdeveniment esportiu més important del món després dels jocs olímpics i el mundial de futbol.

Per això les organitzacions del sector turístic i empresarial de Girona han manifestat el seu suport a la candidatura gironina de forma oberta. Ara, demanen que el Govern mostri el mateix compromís i es pugui tancar la candidatura per acollir una competició que enfronta jugadors de golf d'Europa i els Estats Units.