Girona farà un estudi de l'estat de l'habitatge per preveure les necessitats dels propers sis anys

La Diputació aportarà 30.000 euros per la redacció del Pla

Es tracta de donar respostes programàtiques als estudis ja realitzats pel que fa a les actuacions tant públiques com privades de promoció i rehabilitació d’habitatges a la ciutat, les polítiques socials, el patrimoni municipal del sòl i d’habitatge, l’accés i l’ús dels habitatges i els serveis, recursos i organització,  la conservació del parc o les necessitats d’habitatge per a la població exclosa, entre d’altres.
 
Els plans —que amb aquest ja són dotze— són una iniciativa promoguda pel Servei d'Habitatge de l'Àrea de Cooperació Municipal de la Diputació adreçada al conjunt de municipis gironins per desenvolupar estratègies d'habitatge sostenible. Han de ser redactats conjuntament per un arquitecte, un economista i un professional de l’àmbit de les ciències socials, i la durada mitjana per preparar-los, elaborar-los i redactar-los és d'un any.
 
L'aportació econòmica de la Diputació en la redacció del Pla Local d’Habitatge de Girona serà de 30.000 euros (60 %), mentre que la resta l’aportarà l’Ajuntament. Després de conèixer la capacitat de creixement urbanístic màxim de la ciutat de Girona, a partir les dades d’ocupació de l’habitatge i de la previsió de creixement dels habitatges que la ciutat pot assumir, gràcies a un estudi subvencionat per la Diputació el 2009, es procedirà a redactar el Pla Local d’Habitatge. Es calcula que les necessitats d’habitatge de la ciutat per a l’any 2016 encara estarien cobertes amb l’oferta actual, de manera que si s’ocupessin tots els habitatges buits (46.653 entre habitatges i locals) i els que estan en construcció (2.316), es permetria un creixement fins a arribar a una població de 133.902 persones.

Tot i això, es preveu que es continuarà construint, però les actuacions tant públiques com privades de promoció i rehabilitació hauran de ser coherents amb les polítiques públiques de desenvolupament econòmic, social i urbanístic. Així doncs, les actuacions del pla aniran encaminades a millorar la qualitat de l’habitatge i l’accés a les persones que estan en risc d’exclusió social o ja en exclusió.