El Girona s'allibera i derrota al Recreativo

Els gironins trenquen la mala ratxa de resultats fora de casa i guanyen per 1-3

Tres mesos i mig després, el Girona ha tornat a guanyar a fora de casa. Feia setmanes que Rubi buscava la fórmula d’aconseguir-ho i avui l’ha trobada al Nuevo Colombino. Lluny de perjudicar-lo, els canvis a l’alineació li han sortit bé. L’equip no ha acusat les baixes dels seus dos centrals titulars -Richy i Moisés Hurtado han substituït Migue i Chus Herrero- i Toni Moral ha retornat la confiança a l’entrenador amb una actuació decisiva: un gol i una assistència.

Més enllà de la presència de Toni Moral a l’onze, ha sorprès l’absència de Jandro, que s’ha quedat a la banqueta per decisió tècnica. El Girona, però, no l’ha trobat a faltar. Aquesta frase explica el que ha estat la primera part dels gironins: poc brillant, però molt seriosa. I, contra un Recre inferior, n’hi hagut prou amb dues rematades a porteria en dos minuts per encarrilar el partit. Al 12′, Richy ha aparegut amb força des de darrere per rematar amb el cap una centrada procedent d’una falta lateral i al 14′, Toni Moral s’ha aprofitat d’un mal refús defensiu de Ruymán per quedar-se sol a dins l’àrea i batre Cabrero.

Això sí, enmig dels dos gols del Girona, el Recre ja havia creat un ensurt a la porteria d’un Dani Mallo que avui ho ha tornat a aturar gairebé tot i després del 0-2, no s’ha ensorrat. Ni en veure que Acuña rematava una pilota al pal ni en sentir que el seu públic el començava a xiular amb força. Dimas, Jonathan Valle i Chuli han gaudit de les ocasions més clares per retallar distàncies abans del descans, però el conjunt andalús s’ha hagut d’esperar a la segona meitat per posar la por al cos als gironins. Ha estat amb un gol imparable de Fernando Vega, que, en una de les seves incorporacions a l’atac, ha rebut la pilota quan entrava a l’àrea i ha disparat Mallo en el poc espai que li havia deixat Jose.

Jandro i Mallo, de tranquil·litzadors

Sortosament pels gironins, els nervis han durat ben poc. L’àrbitre ha vist unes mans de l’exjugador del Girona Jordi Matamala a dins l’àrea del Recre i ha assenyalat el penal de la tranquil·litat. Jandro ha saltat al camp per llançar-lo i anotar-lo, en la primera pilota que tocava. L’1-3 ha frenat en sec la progressió d’un Recre que veia possible remuntar i que, tot i continuar-ho intentant, s’ha quedat amb les ganes de marcar cap més gol. Dani Mallo n’ha estat el màxim culpable.

Amb els tres punts d’avui, el Girona ha superat la barrera dels 50 que asseguren la permanència. A dotze jornades per acabar la lliga, el primer objectiu de la temporada ja s’ha complert. Ara sí, els de Rubi tenen llicència per somiar. I la situació per fer-ho possible és ideal: tercers classificats, amb cinc punts de coixí respecte del primer equip que no jugaria el play-off d’ascens.

La fitxa del partit

Recreativo: Cabrero; Cifu (Zamora, 46′), Pardo, Ruymán, Vega; Montoro, Matamala, Dimas (Ferrón, 59′); Jonathan Valle (Rubio, 73′), Arana i Chuli.
Girona: Dani Mallo; Jose, Richy, Moisés Hurtado, David Garcia; Tébar, Luso, Juanlu Hens, Toni Moral (Jofre, 46′); Gerard Bordas (Ion Vélez, 80′) i Acuña (Jandro, 70′).
Gols: 0-1, Richy (12′); 0-2, Toni Moral (14′); 1-2, Fernando Vega (64′); 1-3, Jandro, de penal (71′).
Àrbitre: Arias López (comitè càntabre). Ha ensenyat targea groga als locals Ruymán (58′), Arana (60′) i Matamala (69′) i als visitants Toni Moral (35′), Luso (49′), Tébar (81′), Jose (83′).
Incidències: poca assistència de públic al Nuevo Colombino.