Girona i Salt acullen aquest cap de setmana el FlamenGi de Primavera

S'hi podran veure artistes com El Yiyo o Andrea Jiménez

El FlamenGi de Primavera és l’extensió primaveral del FlamenGi, el festival de flamenc de Girona, que des de fa tres anys se celebra al voltant del Dia Internacional del Flamenc. Cada tardor, el FlamenGiomple Girona d’espectacles i tallers que aposten pel talent local i amb mirada femenina. Amb el mateix esperit, el FlamenGi concentrarà la seva essència en dues jornades inspirades en la dona flamenca i la Feria de Abril aquest cap de setmana 11 i 12 de juny, a Girona i Salt, respectivament.

Dissabte 11 de juny, el FlamenGi de Primavera i el Teatre Municipal de Girona coprogramen l’espectacle de flamenc contemporani LUAº. La premiada ballarina i coreògrafa Andrea Jiménez firma aquest espectacle que sorgeix amb el concepte del cercle com a cicle del cos femení. LUAº s’omple de dones que posen de manifest la racionalitat i la intuïció i que juntes formen un únic cicle.

Diumenge 12 l’acció tindrà lloc a La Mirona de Salt. La festa començarà amb un dinar popular per celebrar la primavera commemorant la reconeguda i tradicional Feria de Abril. Després de dinar, hi haurà un seguit d’activitats entre les quals destaquen els concerts del gran cantaor Javier Ginés i els músics de rumba Jordi Fornells i Pau Ballesteros del grup Acorde a ti, amb gairebé 15 anys de trajectòria, i El Yiyo, gran estrella del baile flamenco actual i que serà el plat fort del FlamenGi de Primavera.

Aquest cap de setmana a Girona li espera una gran festa de música, ball, vestits de faralaes i cultura flamenca en clau catalana, la marca de la casa dels directors del festival, Noemí Osorio -activista pel flamenc català, ballarina i coreògrafa- i François Soumah –exballarí, productor i mànager de grans artistes flamencs-.