Enxampen a Girona un pres fugat d'una presó de Saragossa

El detingut portava un passaport caducat, amb una identitat falsa, que havia estat utilitzant durant anys

La Policia Municipal de Girona ha detingut aquest dijous a un home, de 29 anys d'edat, com autor d'un delicte de falsedat documental i per trencament de condemna. Els fets van passar al voltant de les dues de la tarda quan agents de la policia van localitzar al detingut que tenia una ordre de recerca i ingrés a presó. Els agents van observar que els noms que constaven en el passaport algerià que el pres va lliurar als policies no coincidien amb els de l'ordre emesa però sí que ho feia la fotografia.

Davant la confusió, van portar-lo a la comissaria i van esbrinar que el detingut havia estat utilitzant durant anys una identitat falsa amb la qual li constaven dues recerques de detenció i ingrés a presó. Els fets es remunten al voltant de les dues de la tarda d'aquest passat dijous 14 de març quan els agents de la secció de motoristes de la Policia Municipal de Girona van localitzar i aturar a un home que tenia una ordre de recerca i ingrés a presó. La detenció es va produir dos dies després d'un operatiu que es va dur a terme amb el cos de Policia Nacional a tres pisos de Girona on s'exercia la prostitució. Fruït d'aquesta investigació, la policia municipal va saber que una de els persones que freqüentava un dels pisos podria ser un pres fugit. Per aquest motiu, el cos va alertar als agents que habitualment efectuen controls a la ciutat sobre aquesta situació.

Es dona el cas que en un d'aquests controls, un dels agents motoritzats va detectar al sospitós. Els policies van aturar-lo i li van demanar la documentació. Els agents van observar que el nom que constava en el passaport algerià que el detingut havia lliurat no coincidien amb els de l'ordre emesa. Tot i això, la fotografia del pres fugit coincidia amb la cara del detingut. Davant d'aquesta confusió, els agents van portar-lo a al comissaria de la Policia Nacional per tal d'esbrinar la verdadera identitat del detingut.

Un cop allà i fetes les indagacions pertinents, van descobrir que l'home havia estat utilitzant durant diversos anys una identitat falsa amb la qual li constaven les dues recerques de detenció i ingrés a presó pendents del Jutjat Penal de Saragossa per no haver retornat d'un permís.