L'acusat d'abusar d'una noia mig inconscient en una festa en un pis de Girona reconeix els fets

Fiscal i acusació rebaixen la pena fins als 2 anys amb atenuants per consum d'alcohol i drogues i reparació del dany

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un acusat d'abusar sexualment d'una noia gairebé inconscient en una festa en un pis de Girona la matinada de Cap d'Any del 2021. L'acusat ha reconegut que va aprofitar-se de la víctima quan estava estirada en un llit després d'haver ingerit una gran quantitat d'alcohol.

Aleshores, li va practicar sexe oral i la va intentar penetrar. La fiscalia i l'acusació particular demanaven inicialment 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual. Com que ha admès els fets, li han rebaixat la pena a 2 anys, perquè li aprecien atenuants per consum d'alcohol i drogues i de reparació del dany perquè ja ha consignat 6.000 euros per a la indemnització.

Segons ha relatat el fiscal en el transcurs del judici, els fets van tenir lloc la matinada de l'1 de gener del 2021 quan es trobava en una festa organitzada per ell mateix en un pis de Girona amb dotze persones més i entre les quals hi havia la víctima.

Durant la nit, les amigues de la víctima van decidir portar-la al llit d'una de les habitacions perquè pogués descansar perquè havia ingerit una gran quantitat d'alcohol i, segons l'escrit, estava "pràcticament inconscient" i amb les capacitats "anul·lades o molt minvades". Aleshores, l'acusat, aprofitant-se de la situació i "amb ànim de satisfer els seus desitjos lascius", va entrar al llit amb ella, la va masturbar, practicar sexe oral i la va intentar penetrar.

La jove no es va adonar del que havia passat fins al matí. Com a conseqüència dels fets, la víctima va patir seqüeles compatibles amb un trastorn d'estrès posttraumàtic.

El fiscal demanava inicialment 6 anys de presó per un delicte d'abús sexual, llibertat vigilada durant cinc anys i la prohibició d'acostar-se a menys de 300 metres de la víctima o comunicar-se amb ella. En concepte de responsabilitat civil, sol·licitava una indemnització de 4.000 euros per danys morals. L'acusació particular també volia la mateixa pena de presó però elevava la petició d'indemnització a 8.000 euros. La defensa demanava l'absolució.

Com que el processat ha reconegut els fets, la fiscalia i l'acusació particular han rebaixat la petició de condemna a 2 anys de presó en apreciar-li els atenuants de consum d'alcohol i drogues i reparació del dany perquè l'acusat ja ha consignat 6.000 euros en concepte d'indemnització. El processat també s'ha compromès a abonar 2.000 euros que pagarà de manera fraccionada.

La defensa s'ha adherit a la petició i ha sol·licitat que el jove no compleixi la pena perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals per suspendre-la. El judici ha quedat vist per a sentència.