Declaren il·legal la fitxa dels llocs de treball de la Guàrdia Urbana de Figueres

Els serveis jurídics no pensen avalar aquest document

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) han advertit que la fitxa descriptiva dels llocs de treball de la Guàrdia Urbana és il·legal. Aquest document s’havia d’aprovar en el ple ordinari de la setmana vinent, però serà retirat. En una nota feta pública per part de l’equip de govern, s’assenyala que els serveis jurídics del consistori adverteixen que informaran desfavorablement sobre aquests acords “perquè són il·legals".

Per això, i segons el comunicat, el govern planteja renegociar novament aquesta fitxa descriptiva a la mesa general de negociació fins a aconseguir un nou acord que s’ajusti a la legalitat i no impliqui un informe desfavorable dels serveis jurídics i del departament de recursos humans.

Davant la possibilitat que aquest fet provoqui mobilitzacions per part dels sindicats, el govern fa una “crida a la calma” i convida els agents socials i sindicats a “arribar a un acord que s’ajusti a la legalitat vigent per superar aquesta situació”, ja que com a institució pública “no podem incomplir aquesta normativa vigent”. La fitxa descriptiva d’un lloc de treball a l’administració defineix característiques, categoria i retribució, entre altres paràmetres.