Limiten l'accés al pantà de Darnius-Boadella en detectar-hi acampades i focs a terra

Ha instal·lat una tanca a l'altura de Can Cua Roig

Caravanes, tendes i furgonetes acampades, focs a terra i altres activitats no permeses tenien lloc, repetidament, al paratge al voltant de la cua del pantà de Darnius-Boadella, al terme municipal de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà). És per això que des del consistori han decidit limitar-ne l'accés als vehicles i ha instal·lat una tanca a l'alçada de Can Cua Roig per, també, evitar riscos.

Segons assenyalen de l'ajuntament, aquesta és una zona inundable en la que està prohibida l'acampada, que és un municipi amb alt risc d'incendi i a més, l'accés a l'esplanada és dificultós i de pas estret. Sovint eren els propis veïns i senderistes qui alertaven als agents rurals o al Seprona d’aquesta situació i aquests aixecaven acta dels fets. Fruit d'aquestes repetides denúncies, els Agents Rurals van redactar un informe en el que recomanen limitar l'accés a aquesta zona per prevenir i evitar riscos, recomanació que l’ACA també va aprovar.

Montserrat Brugués, alcaldessa de Sant Llorenç de la Muga, denuncia que l’any passat una furgoneta fent marxa enrere, va quedar atrapada amb una roda posterior dins l'aigua i el propietari la va abandonar allà mateix.

Aquest passat mes de maig s'ha instal·lat una tanca del mateix tipus de les que s'usen als parcs naturals, al final del camí d'accés i deixant un espai de pas per a les persones que hi vulguin accedir a peu.