Aquest matí ha tingut lloc l'exposició de la dades més significatives de la memòria de l'any passat del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions (SGDAP) de Girona, un període en què es van prestar 10.710 serveis i es van tractar 858.656 unitats d'informació.
El 2021 es van rebre 19 donacions de nous fons documentals i es van digitalitzar i instal·lar de manera adequada milers d’unitats documentals per garantir-ne la conservació. També es va treballar en els fons de l’Ajuntament de Girona, d’empreses com la Fàbrica Marfà i de persones particulars com Enric Mirambell, Guillem Soler o Lluís M. de Puig. Respecte dels fons fotogràfics, s’ha intervingut sobre més de 266.000 imatges, entre les quals cal remarcar el tractament fet sobre el fons del GEiEG, d'El Punt Avui o de Lluís Cruset. En relació amb els fons audiovisuals i sonors, s’han continuat les tasques de catalogació del fons Intervídeo, TVGI, Onda Rambla i Ràdio Girona.
Pel que fa a la consulta, des de l’SGDAP s’han atès un total de 3.830 consultes directes i 3.943 sol·licituds de reproducció. Les persones que han utilitzat la documentació han estat 2.247. Al web, un dels eixos estratègics per a la comunicació de la documentació municipal, s’ha mantingut en la línia d’anys anteriors: 1.228.280 pàgines consultades.
Respecte les accions de difusió, s’han portat a terme el cicle de conferències a l’Arxiu Municipal, l’edició o coedició de 17 llibres, 27 accions al web (amb 78.142 unitats documentals incorporades), la publicació d'una desena d’articles tècnics o el comissariat de l’exposició “La mirada captiva”, a l’espai KBr de Barcelona.
Des del Sistema de Gestió de Documents, s’ha seguit treballant per contribuir a la modernització de l’administració. En aquest sentit, durant el 2021 s’ha desenvolupat una nova plataforma de gestió en l’àmbit municipal conjuntament amb el Servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació (SSTI) de l’Ajuntament. L’any 2021 l’Ajuntament de Girona, gràcies a la col·laboració entre SGDAP i SSTI, ha estat novament reconegut (per 4t any consecutiu) amb el Reconeixement de Maduresa Digital en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants.
Per últim, pel que fa a l’àmbit de la protecció de dades, durant el 2021 s’han dut a terme un total de 1.047 serveis.