Les tres gironines que buscaven fons per finançar un conte sobre la mort perinatal assoleixen la fita

Demanaven 4.500 euros amb un verkami i ja en porten 7.000

Tres gironines que van iniciar una campanya de micromecenatge per finançar el conte 'El meu germà el tinc al cor', que aborda la mort perinatal han aconseguit els diners que necessitaven. Inicialment s'havien proposat la fita de 4.500 euros i en només dos dies els van aconseguir, engreixant la xifra dia rere dia fins aconseguir els 7.000 euros actuals.

El conte ofereix recursos perquè les famílies puguin ajudar els fills i filles vius a transitar una experiència de dol gestacional o perinatal. És a dir, la situació d’haver d’acomiadar un germà o germana que estava en camí i que mor durant l’embaràs o en les primeres hores de vida. També vol ser un homenatge a les mares que han perdut les seves criatures.

El document es va començar a gestar fa tres anys fruit de l'experiència familiar d'una d'elles, la periodista Roser Reyner, que estava intentant quedar-se embarassada, i està co-escrit per la psicòloga perinatal especialitzada en el dol, Maria Sàbat, que ha perdut dos fills durant l'embaràs.

La proposta també ha comptat amb la participació de la il·lustradora Georgina Artigas. La campanya de micromecenatge es va posar en marxa l'1 de maig, coincidint amb el dia de la mare.