Salut i Protecció Civil demanen extremar les precaucions per les altes temperatures

Aquest divendres se superaran els 30 graus a gran part de Girona

Davant l’episodi d’altes temperatures previstes a partir d’aquest divendres a Catalunya, el Departament de Salut i Protecció Civil de la Generalitat (Departament d‘Interior) demanen extremar les precaucions. És a dir, mantenir-se hidratat; evitar sortir al carrer durant les hores de més sol; ventilar i refrescar les llars i tenir cura dels infants i les persones fràgils són alguns dels consells d’autoprotecció.

A més, les persones que fan feines a l'aire lliure o en ambients calorosos cal que adoptin unes senzilles mesures de prevenció i estiguin atentes a símptomes com fatiga, mal de cap o vertigen, que poden ser precursors de problemes més greus com la deshidratació o el cop de calor –que en alguns casos arriba a ser mortal.

En aquest sentit, cal remarcar que les altes temperatures poden suposar un perill per a la salut i agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l’exposició a temperatures molt altes es prolonga, la temperatura del cos pot elevar-se a nivells perillosos i es pot patir un cop de calor. Aquest trastorn, que pot arribar a tenir conseqüències molt greus, requereix atenció mèdica immediata.

Temperatures anormals

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per avui s'han previst temperatures que no són normals per aquesta època de l'any. A les comarques gironines es poden arribar a superar els 30 graus en molts casos. Així doncs, a l'Alt Empordà s'arribarà als 33 graus, mentre que al Ripollès, la Garrotxa i el Gironès el mercuri s'enfilarà fins als 32ºC

En aquest article es poden consultar un seguit de consells per a fer més suportable l'onada de calor.