El maig es queda sense cada dia un raig i es preveu un pic de calor dimecres

Els termòmetres poden arribar fins als 37 graus de màxima

Situació de calma absoluta a nivell meteorològic a Catalunya aquest mes de maig amb molt poca precipitació en algunes zones i pràcticament inexistent en tota la demarcació de Girona. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha previst per tota aquesta setmana que la situació es mantindrà però alerta d'una pujada important de la temperatura de cara a dimecres.

El mercuri es podrà enfilar aleshores fins als 37 graus de màxima al llarg de la jornada, deixant registres de rècord per tractar-se encara del període primaveral. Aquest pic de temperatura es podria repetir el divendres i allargar tot el cap de setmana.

Per avui es preveu un dia de grans clarianes, dominat pel sol, però també amb alguns núvols de tipus diferents, com ha passat el cap de setmana. D'entrada, no es descarten estones de núvols baixos o algun banc de boira en punts del litoral. També es repetirà el pas de núvols alts i mitjans, que es mouran de sud-oest a nord-est i deixaran el cel enteranyinat a estones. No faltaran lesnuvolades d'evolució, que es generaran en punts de muntanya. No es pot descartar que es formi algun ruixat anecdòtic cap al Pirineu oriental, al voltant del Ripollès.