Un noi de 19 anys envesteix un vehicle i el fa bolcar en una riera a l'N-II a Sils

L'arrestat, que no tenia permís de conduir, portava cinc noies menors d'entre 15 i 17 anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta passada matinada a Sils (Selva) un jove conductor de 19 anys, veí de Blanes, com a presumpte autor de quatre delictes. La investigació dels Mossos va permetre descobrir que el noi havia envestit un altre cotxe mentre circulava per l'N-II, l'havia fet bolcar i caure dins d'una riera. El conductor, que no te antecedents penals i va ometre el seu deure de socors, viatjava amb sis persones més, cinc de les quals eren menors d'entre 15 i 17 anys que anaven sense seients ni sistemes de seguretat.

Dues d'elles van haver de ser traslladades a l'hospital Santa Caterina amb ferides lleus. Els agents també van descobrir que la matrícula del vehicle estava falsificada. Els fets es remunten a aquesta passada matinada de dissabte quan cap allà les dues de la matinada, la Policia Local de Sils va alertar als Mossos d'Esquadra. Els policies van adonar-se que el jove presentava símptomes evidents d'haver consumit alcohol. Quan els agents van arribar al lloc - el punt quilomètric 13, 8 de la C-63 dins del terme municipal de Sils- van veure que el turisme tenia un cop a la part davantera. Els mossos van deduir que el cotxe acabava de patir un accident i van començar una sèrie d'indagacions.

Les investigacions van descobrir que a l'N-II, al punt quilomètric 693, hi havia un cotxe fora de la via, completament bolcat amb les rodes enlaire i dins d'una riera. El conductor i únic ocupant del vehicle va haver de ser traslladat a l'Hospital Trueta amb signes d'hipotèrmia i contusions lleus. A més, els agents van constatar amb la documentació que el conductor aturat només disposava d'un permís de dos seients mentre que en el moments dels fets i quan va ser parat hi havia set persones dins del cotxe. D'aquestes set, cinc eren noies menors d'entre 15 i 17 anys que anaven sense seients ni sistemes de seguretat.

Dues de les noies van ser traslladades a l'hospital Santa Caterina amb ferides lleus i tres van dirigir-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners a l'espera de ser recollides pels seus pares o tutors. El conductor detingut no tenia cap mena de carnet de conduir i mai havia obtingut un permís. A més, el jove va negar-se a realitzar les proves de detecció de drogues i alcohol. D'altra banda, els agents van descobrir que la matrícula del vehicle estava falsificada.

Per tots aquests fets, els mossos van detenir a Francisco F. B., de 19 anys, com a presumpte autor d'un delicte de negativa a sotmetre's a les proves de detecció, un delicte per conduir sense haver obtingut mai permís, un delicte d'omissió del deure de socors i un delicte de falsificació de document públic. El noi, que no té antecedents penals, passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.