Tres dies, l'estona que ha durat un muntatge del Temps de Flors

Els visitants al veure que les flors del Pont de la Princesa eren naturals se les han endut

Malestar entre els organitzadors del muntatge al Pont de la Princesa en el marc del Girona Temps de Flors després de veure que en tres dies els visitants s'havien endut la pràctica totalitat dels elements expositius. L'obra, a càrrec de l'Estudi Craspedia i on hi han treballat un equip de deu persones, ha vist amb amargor com aquest matí ja pràcticament no quedaven flors.

Una de les responsables, Helena Cebrian, ha explicat en declaracions a El Gerió Digital que se sentia "impotent" i amb "ràbia" davant aquest acte vandàlic. "Hi hem invertit moltes hores de dedicació, no només les 12 hores per muntar-ho sinó a l'hora d'idear el projecte, aconseguir l'aprovació del consistori i posteriorment buscar el material", assenyala Cebrian que confessa que ara mateix el que es veu "no té res a veure" amb el que hi havia divendres al vespre hores abans de la inauguració.

Aquest malestar és compartit amb d'altres muntatges que les darreres hores també han vist com els visitants s'enduien les flors i obre la porta al polèmic i habitual debat de cada any on alguns es queixen que la majoria de flors són de plàstic. "Ara entenc perquè és així. Al final aquestes creacions 100% florals desapareixen", apunta la membre del muntatge.

Preguntada sobre si tenen intenció de posar-hi noves flors en el lloc de les sostretes la resposta ha estat clara; "no en posarem més perquè el pressupost era molt ajustat i estic segura que si ho féssim en dos dies tampoc en quedarien", ha reblat Cebrian.

El Temps de Flors té previst acabar el diumenge després de deu dies on s'ha tornat a una edició sense restriccions covid.