Set detinguts, entre ells un mosso, en un dispositiu contra el tràfic de marihuana a Girona

La policia catalana localitza tres plantacions durant els escorcolls

[ACTUALITZAT 17:15h] La Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra ha detingut aquest divendres sis persones, entre ells un agent del cos de la policia catalana, en un dispositiu que segueix en marxa per desarticular una organització dedicada al tràfic de drogues, en concret de marihuana segons ha pogut saber El Gerió Digital.

Els Mossos han fet tres entrades i escorcolls a Girona i Quart (Gironès) en un operatiu que ha començat cap a les nou del matí i ha acabat pels volts de les tres de la tarda. Als detinguts se'ls atribueixen delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i revelació de secrets. En aquest darrer delicte hi estaria implicat l'agent de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Girona detingut.

La investigació l'ha assumit la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos perquè hi ha un agent implicat que vinculen amb una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana. De fet, la DAI estava investigant aquest agent perquè tenia informació que estava passant informació a diferents delinqüents de la demarcació, entre ells aquest clan detingut aquest divendres, segons han explicat fonts policials.  

Aquest grup estava assentat a la ciutat de Girona, en un domicili al carrer Ullastret on els Mossos han trobat una plantació amagada en un amagatall al pàrquing de l’immoble. L'operatiu ha començat a les nou del matí i a més d’aquest escorcoll se n’han fet dos més.

Al carrer Ullastret els Mossos d'Esquadra hi han detingut tres persones. A banda de desmantellar la plantació i intervenir la droga, també han intervingut aires condicionats i utensilis utilitzats habitualment en les plantacions indoor. Cap a les tres de la tarda, els Mossos han donat per acabat el registre i s'han endut els detinguts.

L'operatiu s'ha saldat amb la detenció de sis homes i una dona. Entre els arrestats hi ha un agent que hauria utilitzat la seva condició de policia per filtrar informació confidencial a la xarxa de tràfic de marihuana. Els Mossos han localitzat tres plantacions de marihuana durant el dispositiu. A més dels set detinguts hi ha una vuitena persona que no ha quedat detinguda però sí investigada.