Josep Bofill relleva Víctor Puga com a alcalde de l’Escala

El nou batlle va rebre els suports de tretze dels setze regidors presents en el ple

Josep Bofill Testart (Candidatura de Progrés) va prendre possessió ahir al vespre com a alcalde de l’Escala, agafant el relleu de Víctor Puga, que també ahir va renunciar al càrrec. Bofill, que fins ara era primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Infraestructures, Medi Ambient i Habitatge, ha obtingut els deu vots del seu partit i també els dos de Junts i el de Gent de l'Escala. Els tres regidors d'ERC han votat a la seva portaveu i el regidor d'En Comú havia excusat la seva assistència.

"Avui és un punt i seguit en un projecte que vam iniciar ara fa tres anys i que ens en queda un per completar-lo. El projecte de poble que hem treballat no canvia, el que canvia és només la persona que esta al capdavant", ha remarcat el nou alcalde en el seu discurs, afegint que "tots volem una Escala més pròspera, segura, on tothom s'hi senti a gust, escalencs i visitants. La manera d'aconseguir-ho és fent una política activa i estar al costat de la gent. La cultura, el turisme sostenible, polítiques socials per millorar el benestar i les accions en l'espai públic han de continuar sent el motor de millora del municipi".

Bofill també ha remarcat la necessitat de continuar millorant els serveis, d'apostar per la cultura i el paisatge i per continuar projectes estratègics com la redacció del POUM, l'obertura de l'Estany de Poma, el passeig Lluís Albert, el camp de futbol o les inversions en transició energètica, entre d'altres. "Tenim un munt de projectes", ha apuntat.

Bofill també s'ha dirigit als grups de l'oposició per expressar-los que està "totalment obert al diàleg, a parlar de les coses". Ha agraït també a la família el sacrifici que suposa que ell assumeixi el càrrec i als companys de govern pel seu suport i empenta.

El nou alcalde també s'ha dirigit a Víctor Puga: "Deixa de ser alcalde una persona que ho ha donat tot en benefici del seu poble aquests darrers 15 anys, primer com a regidor i després com a alcalde. Ha fet evolucionar el poble en e bon sentit i deixa una Escala millor de la que va trobar. M'aventuraria a dir que en Víctor ha estat un dels millors alcaldes que han passat pel consistori". "És un honor ser alcalde del meu poble. Visca l'Escala", ha tancat el seu discurs Josep Bofill.

El ja exalcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha remarcat que deixa l'alcaldia "satisfet per la feina feta. Ser alcalde de l'Escala és un dels majors honors als que podria aspirar, com ja vaig dir el 2015 i vaig repetir el 2019. He treballat amb responsabilitat i compromís per l'Escala i ara deixo l'Ajuntament en mans d'un equip compromès, que continuarà treballant segur en la bona línia". Puga ha agraït l'afecte dels escalencs i les escalenques, el suport de la família i dels companys del consistori durant aquests 15 anys".

"Desitjo molta sort al que segur que serà un bon alcalde. Ha estat un plaer ser el vostre alcalde", afegia en el seu comiat del càrrec. La nova Sala de Plens era plena de gom a gom per a aquest ple extraordinari, en què la resta de portaveus municipals han agraït a l'alcalde sortint la feina feta i li han desitjar sort en els nous reptes.