Els indignats d'Olot no podran recuperar 'Can Ganiveter' per les elevades taxes judicials

El jutjat ha donat llum verda a desnonar l'edifici, ocupat des de fa 15 mesos per a persones sense recursos

El col·lectiu d'indignats d'Olot té problemes per recórrer la sentència del jutjat d'instrucció 2 que dóna llum verda al desnonament de Can Ganiveter, un edifici buit que van ocupar fa 15 mesos per oferir-lo a persones i famílies necessitades de sostre. L'advocat dels indignats, Benet Salellas, ha explicat que per recórrer la sentència cal pagar una taxa judicial de 800 euros i que això és una "barrera" per a persones sense recursos.

"Ens agradaria recórrer, però tenim l'obstacle de la taxa", ha afirmat Salellas. La sentència, que encara no és ferma, dóna la raó a la propietat que demanava que desallotgessin l'immoble i "condemna" els inquilins a marxar.

El jutjat d'instrucció 2 d'Olot ha resolt en sentència que els indignats han de desocupar l'edifici de Can Ganiveter. Sinó, el propietari podria demanar que els desnonin per la força. Aquesta sentència no és ferma i es pot recórrer. El problema, però, és que ara, amb les noves taxes judicials, recórrer una sentència de primera instància a un tribunal superior costa 800 euros. Segons ha denunciat el lletrat dels indignats d'Olot, Benet Salellas, aquest import és una "barrera" que pot evitar que acabin interposant recurs.

Els indignats van ocupar el 19 de novembre del 2011 aquest edifici, que feia més de 30 anys que estava buit, per donar-li un ús social i oferir-lo a persones sense recursos. Per això, és difícil que les persones que hi viuen puguin tenir els diners necessaris per presentar recurs. Segons ha explicat Salellas, estan mirant altres possibilitats a través de la justícia gratuïta per poder tirar endavant tot el procés.

Mentrestant, Can Ganiveter continua ocupat i els seus inquilins no han de marxar-ne mentre no hi hagi sentència ferma. El titular del jutjat va donar la raó a la propietat, que va demanar el desallotjament al·legant que té intenció de vendre l'immoble. La sentència va declarar procedent el desnonament i va condemnar els inquilins a desallotjar la finca per deixar-la a disposició de la propietat. Si no ho fan voluntàriament i la propietat ho demana, el desnonament serà forçós.