El jutge autoritza el desnonament del pis d'Olot que van ocupar els indignats

El pis duia més de 30 anys tancat fins que el van ocupar fa 15 mesos

El jutge ha donat llum verda al desnonament de 'Can Ganiveter', un bloc de pisos situat al centre d'Olot que un grup d'indignats va ocupar el 19 de novembre del 2011 per oferir-lo a persones necessitades. El pis, propietat de l'entitat Servihabitat, havia estat més de 30 anys buit i tancat. La immobiliària va demanar al jutjat el desallotjament de l'edifici al·legant que té intenció de vendre'l. Els indignats, però, van recórrer la petició i van sol·lictar que els deixin continuar vivint a l'edifici. El jutjat de primera instància 2 d'Olot ha donat la raó a la propietat, declara procedent del desnonament i condemna els inquilins a desallotjar el pis. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Els indignats defensen que l'acció d'ocupar el 19 de novembre del 2011 aquest edifici és alliberar i donar un ús social a un espai que està en desús des de fa molts anys. Per això, de la mà del lletrat Benet Salellas, van recórrer la petició de desnonament que va fer la propietat, Servihabitat. 

Durant aquest any i tres mesos, l'edifici ha donat sostre a unes set persones. Entre les persones que hi han viscut, hi ha, per exemple, un jove de 28 anys que va perdre la feina per una reducció de plantilla i que es va quedar sense lloc on viure després d'esgotar l'atur. Un altre dels inquilins durant aquests 15 mesos ha estat un home de 45 anys que va acabar dormint uns quants mesos al cotxe després de ser desnonat del pis on vivia en no poder fer front a la hipoteca.

Aquest ús social d'un edifici que ha estat tants anys tancat i deshabitat ha estat un dels arguments del col·lectiu Persones Indignades d'Olot per demanar al jutjat d'instrucció 2 que desestimés la demanda de la propietat. També han esgrimit altres arguments legals com ara que en realitat Servihabitat no ha pres possessió mai de la propietat de l'immoble.

Tot i això, el titular del jutjat ha donat la raó a la propietat, ha declarat procedent el desnonament i ha condemnat els inquilins a desallotjar la finca per deixar-la a disposició de la propietat. Si no ho fan voluntàriament i la propietat ho demana, el desnonament serà forçós.

La sentència, que no és ferma i es pot recórrer interposant recurs d'apel·lació, també condemna els indignats a assumir les despeses processals. Persones Indignades d'Olot té la intenció de convocar una assemblea per decidir si recorren la sentència.