Ferit un home per una ganivetada durant una baralla a Blanes

La víctima hauria patit l'amputació de diversos dits d'una mà

Un home va resultar ferit de gravetat fruit d'una ganivetada en el transcurs d'una baralla que va tenir lloc la nit del dissabte al barri de La Plantera de Blanes (Selva) segons han informat fonts municipals.

Fonts presencials han assegurat que els implicats en la baralla s'estaven agredint amb armes blanques de grans dimensions i un d'ells va patir una ganivetada que li hauria amputat diversos dits d'una mà. Fins allà s'hi van personar diverses unitats de la Policia Local i un dels agents va aplicar un torniquet a l'alçada del bíceps esquerra per tal d'aturar l'hemorràgia.

Dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) desplaçades al lloc van atendre la víctima i traslladar a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Paral·lelament, les altres patrulles de la Policia Local van identificar al presumpte autor de l’agressió, procedint a la seva detenció i escorcoll. Posteriorment, va ser traslladat a les dependències policials per a la instrucció de les diligències.

Reconeixement a l'agent

No és la primera vegada que aquest membre de la Policia Local assisteix a un ferit. El passat 7 d’abril va atendre a un motorista que havia patit un accident de trànsit. En tots dos casos, els sanitaris del SEM que han atès les víctimes han explicat que, si no és per la seva intervenció, les conseqüències haurien pogut ser molt més greus. Per tot això l'agent rebrà un reconeixement públic per part del consistori.

L’agent té la formació anomenada SPA (Sanitat Policial Ampliada) de segon nivell sobre la de sanitat policial bàsica, amb una duració de 35 hores, homologada per la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES). Altres agents de la Policia Local de Blanes també tenen formació en nivell 1 i en nivell 2 de Sanitat Policial, que inclou els coneixements necessaris per a l’aplicació d’un torniquet.

La Prefectura de la Policia Local de Blanes porta mesos preparant la formació de primer nivell per a tota la plantilla, uns coneixements que duen per nom ASPIT (Assistència Sanitària de Primer Intervinent). Aquest curs es realitzarà durant el 2022  a càrrec d’un centre homologat, i dotarà a tots i totes les agents del cos policial amb la formació necessària per a l’aplicació d’un torniquet en cas d’una emergència sanitària.