El Grup Benseny vol comprar la carrossera Noge d'Arbúcies

L'empresa, dedicada al sector metal·lúrgic, està disposada a invertir en nova tecnologia i mantenir la plantilla

El comitè d'empresa de la carrossera Noge d'Arbúcies ha trobat un possible comprador. Es tracta del grup Benseny, amb seu a Montmeló, dedicat al sector metal·lúrgic. Segons ha explicat el president del comitè, Jordi Calí, el grup ja ha presentat la carta d'intencions als administradors concursals de Noge i té un termini de deu dies per presentar el pla industrial i de viabilitat. Calí assegura que l'empresa garanteix inversió en nova tecnologia i maquinària i que basa en l'exportació la gran part del seu negoci.

A més, es compromet a què, en el termini d'un any, podrà donar feina als més de 90 treballadors que aniran al carrer. Aquest vespre, 150 persones s'han manifestat contra el tancament de Noge. El comitè d'empresa de Noge ha trobat un possible comprador per a la carrossera. Des que van conèixer la intenció de la direcció de tancar i deixar 93 treballadors al carrer, el comitè ha iniciat una campanya per trobar un comprador perquè està convençut que l'empresa és viable si innova i aposta per l'exportació.

Aquest vespre, en el transcurs de la segona manifestació per exigir a la direcció que els pagui els dos mesos de salari que els deu, el president del comitè, Jordi Calí, ha donat detalls de l'operació. Es tracta del grup Benseny, amb seu a Montmeló, que ja ha presentat una carta d'intencions als administradors concursals de Noge on demostra la seva voluntat de fer una oferta de compra, les xifres de la qual no han transcendit.

A partir d'aquí, Calí ha explicat que el possible comprador té deu dies per presentar un pla de viabilitat i industrial. Segons el president del comitè, la intenció de Benseny és invertir en maquinària i nova tecnologia amb la voluntat d'exportar la producció. "Benseny exporta el 95% de la seva fabricació i té molts contactes a sud-amèrica, ens diuen que en qüestió de mesos hi podríem estar enviant autobusos", ha manifestat Calí.

A banda d'aquest compromís, el possible comprador també ha assegurat que, si l'operació prospera, readmetrà d'immediat entre 30 i 40 treballadors i que en qüestió d'un any podrà tornar a donar feina a tota la plantilla. "Fins i tot més endavant parlen de generar ocupació", ha remarcat Calí, que considera que això seria una "gran notícia" per a la zona, ja que reactivaria l'economia i donaria feina també a petites empreses que es dedicaven a subministrar Noge.

Segons Calí, el Grup Benseny és una bona sortida per a la planta de Noge perquè ha demostrat que té capacitat de fer reflotar empreses. "Fa un any i mig van comprar Manaut, una empresa de Martorelles que tenia pèrdues, i ara ja tornen a tenir beneficis", ha remarcat.

Calí entén que ara cal que els possibles compradors arribin a un acord amb els administradors concursals per a la compra de les naus. El president del comitè ha apuntat, però, que els administradors també han rebut una oferta d'un altre grup que voldria comprar la carrossera.

Les negociacions per a l'aplicació d'ERO d'extinció -que deixarà sense feina 93 persones- es van tancar la setmana passada sense acord.