Deu noves incorporacions per a treballs de manteniment d’espais verds i inserció laboral a Olot

Aquest abril han finalitzat contracte cinc joves en pràctiques dins del programa de Garantia Juvenil

Olot (Garrotxa) va iniciar el passat 20 d'abril un dels plans ocupacionals impulsats pel consistori dins del programa Treballs als Barris. En aquest sentit, s’han incorporat nou persones en situació d’atur dins del projecte Redescobrim els espais verds del barri: millora d’espais naturals i de lleure que s’encarregaran de millorar els parcs i jardins de la ciutat, l’entorn del volcà Montsacopa, al voltant del riu Fluvià i treballaran en el manteniment i adequació de la xarxa d’itineraris existents a la ciutat, eliminant les espècies invasores de les vessants forestals del riu i de les zones d’hortes.

L’objectiu d’aquest nou programa és millorar els espais verds de lleure i passeig d’Olot per a l’ús públic, habilitant i mantenint la zona del volcà i la llera del riu així com els parcs i jardins de la ciutat amb la voluntat que continuïn essent un punt d’atracció turística i cohesió social. En total, ja s’han incorporat 8 professions i 1 supervisor a jornada parcial fins al pròxim mes d’octubre. El programa suposa una inversió de 60.326,08 euros, dels quals 66.157 € els aporta el Servei d’Ocupació de Catalunya i 3.220 euros l’Ajuntament d’Olot.

D’altra banda, i també dins aquest mateix programa de Treball als Barris, l’1 de maig s’incorpora un nou tècnic de Suport en Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l’Aula de Recerca de Feina. Durant els pròxims sis mesos acompanyarà els usuaris i usuàries que visitin l’Aula Oberta de DinàmiG aportant-los suport tècnic pel que fa a la creació o revisió del currículum, cartes de presentació, registre a pàgines web d’ocupació, cercadors, l’ús del mòbil o la gestió de les xarxes socials en l’àmbit professional. En aquest cas, el SOC cobreix el cost total del projecte aportant 17.292 euros.

Un cop més, aquests nous membres contractats donaran suport als Serveis Municipals i se sumen a les 11 persones que des del passat novembre porten a terme diverses tasques dins del projecte Fem el barri vell bell, emmarcat en el programa Treball als Barris 2021, entre d’altres.

En total, tots els projectes inclosos dins del Programa de Treballs als Barris 2021 suposen una inversió de 395.860.93 euros, 365.554,73 euros aportats per fons de la Generalitat de Catalunya i 30.306,20 € des de fons locals de l’Ajuntament d’Olot.

Paral·lelament, aquest abril finalitza el programa de Pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya que ha permès contractar un total de 5 persones llicenciades o amb títol de Formació Professional que han estat treballant a jornada completa durant els darrers 6 mesos.