L'Estat es compromet a ''calendaritzar'' la supressió dels passos a nivell a Figueres

L'equip de govern s'ha reunit amb el Ministeri de Transports per abordar-ho

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s'ha compromès amb Figueres (Alt Empordà) a fer una proposta de "calendarització" per a la supressió dels passos a nivell de la ciutat i l'Ajuntament a fer-ne una per recepció l'antiga N-II, ara avinguda Salvador Dalí.

Els acords es van adoptar en una reunió que van mantenir a Madrid el vicealcalde, Pere Casellas, el regidor d'Urbanisme, Xavier Amiel, i el director d'Urbanisme, Camil Cofan, amb l'alcaldessa, Agnès Lladó, per via telemàtica per motius de salut. Ara, ambdues parts s'han emplaçat a una nova reunió properament per abordar-ho i "desencallar-ho".

L'Ajuntament ja va anunciar que havia encarregat un estudi per analitzar els costos de manteniment de la via per negociar-ne la cessió amb l'Estat i que estaven pendents d'una reunió per abordar aquesta i altres infraestructures de la ciutat. El consistori sempre ha plantejat quedar-se amb la trama urbana de la carretera, tot i que el Ministeri apostava per cedir-la en la seva totalitat.