Detenen dos joves que robaven mòbils fingint ser sordmuts

La parella s'ajudava d'una carpeta per despitar les víctimes i endur-se el telèfon mentre signaven en favor de l'associació

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 23 de febrer dos joves acusats de robar telèfons mòbils enganyant les víctimes fent-se passar per membres d'una associació de discapacitats sordmuts. Es tracta d'una noia de 18 anys, veïna de Palafrugell i nacionalitat romanesa i un noi menor d'edat. La parella s'adreçava a establiments amb l'excusa de recollir signatures en favor de l'associació. Els lladres s'ajudaven d'una carpeta per despistar la víctima i, mentre els demanaven que signessin, s'enduien el telèfon mòbil que tenien sobre la taula.

Amb aquest modus operandi es van endur un mòbil d'una botiga de Palafrugell i ho van intentar sense èxit en d'altres establiments. Els mossos van saber que en data de 14 de febrer una parella que es feia passar per integrants d'una associació de discapacitats havia sostret el telèfon mòbil d'un empresari en un comerç de Palafrugell (Baix Empordà).

Els lladres sempre actuaven de la mateixa manera: s'adreçaven a establiments amb l'excusa de recollir signatures per a l'associació i distreien a la víctima fent servir una carpeta. Mentre la víctima signava, dissimuladament li treien el telèfon que tenia sobre el taulell del comerç.

La col·laboració entre la Policia Local de Palafrugell i els Mossos d'Esquadra va permetre saber que el dia 23 febrer s'havia identificat a Palafrugell una parella que coincidia plenament amb la descripció facilitada per la víctima del robatori del dia 14 de febrer.

Després d'un seguit d'investigacions, els mossos van trobar proves concloents que incriminaven directament les dues persones amb el delicte de furt. Els agents també van comprovar que havien intentat robar sense èxit en altres establiments fent servir el mateix modus operandi.

Davant els fets constatats, els mossos van detenir la parella acusats d'un delicte de furt. En el moment de la detenció, la parella portava la mateixa carpeta amb el document que certificava que pertanyien a una associació regional per a discapacitats sordmuts i nens pobres.

En el cas del menor d'edat, la policia va posar en coneixement de la Fiscalia de Menors el cas i, posteriorment, va ser lliurat als seus tutors legals. En el cas de la noia detinguda, Marcela C., -que té antecedents- va quedar en llibertat a l'espera de declarar davant del jutge.